Winnie benekter drap

- Latterlig og vanvittig, var Winnie Madikizela-Mandelas svar på anklagen om at hun i 1988 beordret drapet på den 14 år gamle antiapartheid-aktivisten Stompie Seipei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges entret Sør-Afrikas tidligere førstedame vitneboksen i landets sannhets- og forsoningskommisjon, for å svare på harde anklager om kidnapping, mishandling og minst seks drap.

Kysset og omfavnet

Kommisjonens formann, erkebiskop Desmond Tutu, omfavnet og kysset den tidligere frigjøringslederen før hun ble sverget inn. Ved sin side hadde Winnie datteren Zenani.

Winnies advokat Ismail Semenya startet utspørringen, der Madikizela-Mandela fra første stund avviste anklagene framsatt av nærmere 20 vitner de siste åtte dagene.

På direkte spørsmål om hun beordret drapet på den 14 år gamle aktivisten Stompie Seipei i desember 1988, ristet hun på hodet.

- Latterlig

- Det er latterlig og vanvittig, sa Winnie.

Da hun ble konfrontert med de andre drapsanklagene var svaret det samme.

- Det er latterlig, latterlig, sa Madikizela-Mandela som virket svært selvsikker og trakk på smilebåndet flere ganger da Semanaya refererte anklagene og vitneutsagnene mot henne.

- Jeg kjenner dem ikke, var et annet svar hun gjentatte ganger ga, på spørsmål om sitt forhold til flere av personene som har vitnet mot henne den siste uka.

(NTB)