Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wolden i retten for bilsvindel

T5PC-gründeren er tiltalt for grovt bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): T5PC-saken er langt fra enestående på Jim Woldens rulleblad. 17. januar skal pyramideselskapets antatt viktigste bakmann møte i Nedre Romerike tingrett for bilsvindel. Han er tiltalt for grovt bedrageri.

Ifølge tiltalen skal Jim Wolden ha svindlet til seg tre kjøretøyer i februar 2002, april 2002 og september 2003. Men han kommer til å erklære seg uskyldig, sier Woldens advokat, John Christian Elden til Aftenposten.

Falske kvitteringer

<28. februar 2002 lurte han ansatte i Hvam bil på Skjetten til å tro at han hadde betalt for en Toyota MR2 til en verdi av 350.000 kroner ved å vise frem en falsk bankkvittering. Wolden skal ha benyttet samme metode hos Ride Oslo AS i april samme år, da han skaffet seg en Kawasaki Ninja ZX-sykkel til 250.000 kroner, og hos Bertel O. Steen i Bærum da han «handlet» en Mercedes-Benz V230.

Woldens forklaring er at han har betalt for bilene og motorsykkelen.

Coyote Club

Jim Wolden er i tillegg tiltalt for brudd på regnskapsloven tilknytning til et tidligere selskap, Coyote Club. Wolden skal ifølge regnskapet til T5PC ha hentet ut nesten 16 millioner kroner av selskapet i fjor. Han har også nylig sonet en dom for økonomisk kriminalitet på 1990-tallet.

Wolden var ventet hjem fra sitt Spania-eksil i går, da han skulle i avhør hos Økokrim. Men han rakk ikke å kjøpe billett. Dersom han ikke kommer til Norge i løpet av uken, har Økokrim varslet at de vil sende ut en etterlysning på ham.

BILSVINDLER OGSÅ? Jim Wolden kommer til å hevde at han ikke er det, i retten 17. januar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media