Wolfowitz trekker seg

Ble felt av skandalen rundt kjæresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste dagene har det kommet motstridende meldinger om hvorvidt Verdensbankens sjef Paul Wolfowitz vil gå av som følge av skandalen rundt ansettelsen av kjæresten og kollegaen Shaha Raza, og hennes påfølgende lønnsøkning. Seinest i går kom meldingen om at den 63 år gamle amerikanske eksviseforsvarsministeren ikke akter å trekke seg frivillig.

Men torsdag kveld var det avgjort. Etter at de 24 styremedlemmene i Verdensbanken har drøftet Wolfowitz\' skjebne i tre dager, foreligger nå en uttalelse:

Paul Wolfowitz går av som Verdensbank-sjef 30. juni. Wolfowitz har godtatt styrets beslutning, melder BBC News.

Løsning

Analytikere tror Wolfowitz\' skjebne i virkeligheten har vært beseglet allerede i flere dager, men at det har trukket ut i tid for at styret skal kunne lage en løsning som levner ham en viss ære.

Den 63-årige newyorkeren, som har sittet som Verdensbank-sjef siden 1. juni 2005, fikk et forklaringsproblem da det kom fram at han hadde gitt kjæresten og kollegaen Shaha Raza både en bedre stilling og en betydelig lønnsøkning. En intern granskingskomité kom til at han var skyldig i kontraktsbrudd, bankens kodeks for korrekt opptreden samt tre regler som gjelder de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer