Woody Allens nye stjerne

VENEZIA (Dagbladet): Farvel, Las Vegas. Med bul på magen og stjerne i Woody Allens nye film har Elisabeth Shue (34) lagt de ville dagene bak seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1994 var den 34-årige amerikanske skuespilleren i Venezia første gang. Hun besøkte Italia med mannen Davis Guggenheim på bryllupsreise.

Hun er i høyeste grad nærværende nå også, ettersom Elisabeth Shues mage buler og barnet - deres førstefødte - kommer i november.

- Etter dette tar jeg fri til mars, sier hun og drar den vakre mammakjolen ned over knærne.

Med dette mener hun Woody Allens nye, morsomme og smarte «Deconstructing Harry». Der gjør stjernen fra kjærlighetsdramaet «Farvel, Las Vegas» (Elisabeth Shue var Oscar-nominert, men Susan Sarandon ble valgt med «Dead Man Walking») en student som blir forelsket i en av sine lærere. Han spilles av Woody Allen, som dermed fikk et påskudd til å klemme og kysse den attraktive kvinnen fra Wilmington i delstaten Delaware.

Sjenert student

Hun har selv studert ved Harvard, men var ikke like pågående som i filmen.

- Jeg satt for det meste bakerst, gjorde nøyaktige notater og var så sjenert at jeg knapt våget å snakke med lærerne.

Å påstå at Elisabeth Shues karriere har gått rett oppover ville være å juge. Noen oppdaget henne første gang som den snille jenta i «Karate Kid», men de fleste fikk nok øynene opp for Shue i «Cocktail», som Tom Cruises venninne.

- Jeg forsto aldri at det skulle handle om noen gutter som sjonglerte med flasker. Hadde jeg gjort det, ville jeg kanskje kommet på andre tanker, sier hun i dag.

Sist har hun vært å se i «Helgenen» mot Val Kilmer.

Smigret av Allen

- Hvordan føltes det da Woody Allen ringte?

- Jeg ble veldig smigret av at han ville ha meg med. Spør hvilken skuespiller som helst. Å jobbe med Woody Allen er stort.

- Han har hatt et stormfullt liv de siste årene. Merket du noe til det under innspillingen?

- Han var veldig tilbaketrukket når vi ikke filmet og holdt seg for seg selv. Så hvis du vil ha noen intime detaljer fra hans privatliv, har jeg ingen å by på.

Elisabeth Shue håper å få muligheten til å treffe regissør Mike Figgis, som er i Venezia med «One Night Stand». Det er engelskmannen som åpnet mange nye dører for henne med «Farvel, Las Vegas».

- Tenk at en liten uavhengig film, laget med nesten ingen penger, ble en så stor og rik opplevelse for så mange mennesker.

For Elisabeth Shue innebar den en billett til stjernenes filmhimmel.