World Economic Forum: - Norge et av verdens vanskeligste land å gi folk sparken i

Norges sterke stillingsvern går på konkurransekraften løs, ifølge World Economic Forum.

VIL IKKE SVEKKE STILLIGNSVERNET: Stefan Heggelund, som leder utvalget som skal snekre Høyres framtidige arbeidslivspolitikk. Han er glad for at Norges stillingsvern blir rangert som et av verdens strengste. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL IKKE SVEKKE STILLIGNSVERNET: Stefan Heggelund, som leder utvalget som skal snekre Høyres framtidige arbeidslivspolitikk. Han er glad for at Norges stillingsvern blir rangert som et av verdens strengste. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): World Economic Forum sammenligner i «Global Competitiveness Report for 2014-15» 144 lands konkurransekraft.

Norge får gjennomgående gode skussmål i rapporten, og den norske konkurransekraften vurderes totalt sett som den 11. beste blant landene som er med i undersøkelsen.          

Les hele rapporten her.I Norge er det særlig infrastruktur som trekker ned. Men ifølge de norske forretningsfolkene som har deltatt i WEFs spørreundersøkelse, er rigide arbeidslivsbestemmelser den største hindringen for dem som vil gjøre forretninger her til lands.

Og svar WEF har fått fra Norge kombinert med andre data, har sørget for å plassere det norske regelverket knyttet til det å ansette og sparke folk på 132. plass av totalt 144 land. Danmark ligger på sjette plass.  - Overdrevet Torger Reve, professor ved Handelshøyskolen BI, har bidratt til rapporten. Han mener den norske plasseringen er overdrevet.

- På papiret kan nok det norske regimet virke rigid, men man må ta høyde for at det norske systemet i stor grad er tuftet på tillit. Det er ingen tvil om at det i praksis er mye lettere å skalere opp og ned bedrifter i Norge enn i flere europeiske land, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer