«World»-millionærene ber Bergen om fest

Millionærene på luksusskipet «The World» har bedt Bergen kommune om å holde en mottakelse for dem når skipet ankommer byen 6. juli. Det har skapt partipolitisk strid i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Kristian Helland (KrF) sier til Bergensavisen at kommunen er interessert i å holde en slik mottakelse når «The World» kommer til Bergen. Jeg er positiv til å markere at denne fantastiske båten kommer til byen, sier han.

- Kommunen gjør dette i egeninteresse. Vi får markert Bergen som cruisehavn. Dette er ikke noe vi gjør fordi vi tror at disse rike menneskene trenger mat og drikke på kommunens regning, sier Helland.

Gruppeleder for RV i Bergen bystyre, Torstein Dahle, sier at dette er helt meningsløst og at det er den vanlige krypingen man gjør for veldig rike mennesker. Det hele er ganske selsomt, sier Dahle. Han vil heller invitere cruise-millionærene på kaffe og rundstykker i rådhuskantinen.

Også SV-gruppen i Bergen bystyre reagerer sterkt på ordførerens holdning i denne saken.

- Skipet The World representerer først og fremst dårskapen hos kvalmende rike mennesker. Antallet multimilliardærer skulle også tilsi at hvis de ønsker å spise middag med Bergens ordfører bør de kunne invitere ham om bord og deretter reise fra Bergen uten å få med seg en eneste kommunal krone, sier gruppeleder Ragnhild Hedemann. Hun synes det er beklagelig at byens ordfører

utviser så dårlig dømmekraft i denne saken.