World Trade-savnede funnet i live

Etter å ha vært savnet i snart et helt år etter at World Trade-tårnene styrtet i bakken, er to menn kommet til rette - høyst levende. Flere liknende tilfeller er ventet i nær framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fortell alle at jeg lever og er ved god helse, sa 45 år gamle Albert Vaughan til Associated Press fra sykesenga i et psykiatriske sykehus i Orangeburg rett nord for New York. Der har han oppholdt seg i snart et år. Vaughan lider av hukommelsestap og sier at han ikke husker noen ting fra dagen da de to skyskraperne raste i bakken.

Det var uteliggerens familie som gjorde myndighetene oppmerksom på at han ikke hadde gitt lyd fra seg etter 11. september i fjor. Vaughan brukte å campere på t-banestasjoner rundt omkring i byen, og ble sist sett av et familiemedlem på stasjonen som lå rett under World Trade Center.

En liknende historie har George Sims (46) fra New Jersey. Nylig fikk familien hans vite at han var i live likevel. Han kom til rette på et sykehus i New York da familien ble kontaktet av noen som gjenkjente ham på bilder over etterlyste. Han kjenner ikke igjen familien sin og aner ikke hva han har gjort det siste året. Legene har konstatert at mannen lider av hukommelsestap og schizofreni.

Neste uke foreligger en ny og revidert liste over savnede og døde etter terrorangrepet på New York. Talskvinne for letearbeidet, Ellen Borakove, sier at lista kommer til å resultere i flere funn. Borkove sa at de allerede vet om fem andre, men kom ikke med opplysninger om disse ennå.