Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«- Wow, den var stor, tenkte jeg»

En av beboerne i bygården forteller at hun hørte to eller tre voldsomme dunk på ulykkesdagen. Et annet vitne forteller at han så flere store isklumper.

STOR ISKLUMP: En av beboerne i bygården forteller at hun hørte to eller tre voldsomme dunk på ulykkesdagen. Et av de var trolig da Robin Vedvik Helmersen (25) ble alvorlig skadet. Foto: Øistein Norum Monsen/DAgbladet
STOR ISKLUMP: En av beboerne i bygården forteller at hun hørte to eller tre voldsomme dunk på ulykkesdagen. Et av de var trolig da Robin Vedvik Helmersen (25) ble alvorlig skadet. Foto: Øistein Norum Monsen/DAgbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag forklarte politiet, sakkyndige og andre vitner seg i retten i saken mot Kenneth Sandvold som er tiltalt for uaktsom
legemsbeskadigelse. Han eier bygget Robin Vedvik Helmersen gikk under da han 16. mars 2010 fikk isklumper i hodet som ga ham livstruende og alvorlige skader.

Robin var også i dag i retten sammen med venner, familie og kjæresten. En pensjonert kvinne, som er leietaker i gården til Sandvold sier hun hørte to eller tre voldsomme dunk på ulykkesdagen.

- Wow, den var stor, tenkte jeg og registrerte at den falt ned mot Frognerveien og ikke i bakgården slik som tidligere ras har gjort. Smellene var så høye at de ikke kan ha falt fra naboens tak, forklarte hun.

- Veldig nært Retten påpekte at de to gesimskassene ligger veldig tett og spør om vitnet er sikker på at hun kan høre forskjell på om raset kom fra gården hun befant seg i eller nabogården.

- Jeg har hørt slike ras før og er vant til det. Dette var mye større og føltes veldig nært, svarte vitnet.

Hun forteller at hun 2. februar 2010 kontaktet Sandvold for å gi beskjed om stadige ras inn mot bakgården og at hun var bekymret for å få et slikt ras i hodet.

Ingen bestikkelse Vitnet forteller også om en episode da Kenneth Sandvold kom på døren hennes i januar eller februar i år.

- Man hører om så mye rart, men jeg ble jo nysgjerrig. Utenfor stod det en person jeg ikke var kjent med som sa at han og Kenneth  Sandvold ville se ut av mitt karnappvindu.

Hun forteller at hun litt motvillig slapp dem inn og at hun følte at hun ble utsatt for påvirkning av Sandvold, og at han sa han skulle gi henne et par flasker vin.

- Jeg valgte å se det som en gest for ubeleiligheten, sier hun.

- Rent tøv I går tok Kenneth Sandvolds forsvarsadvokat Cato Schøitz opp pressedekningen rundt saken, som han mener har vært ensidig. Han siktet spesielt til en sak i gårsdagens VG hvor et vitne fortalte at Sandvold hadde prøvd å bestikke henne med vinflasker.

- Dette er rent tøv, sa Schøitz i retten i går.

Et annet vitne fortalte i dag at hun hadde sett store isklumper på taket av gården til Sandvold samme morgen som ulykken skjedde.

- Jeg husker jeg tenkte at den var veldig stor og håpet at den ville smelte. Da jeg kom hjem og så Østlandssendingen på kvelden så jeg at den hadde falt ned. De sa at politiet var usikre på hvilken is gården hadde kommet fra, og da skjønte jeg at jeg måtte ringe og fortelle hva jeg hadde sett.

Hun beskriver isklumpen som ganske stor, omtrent 40 cm høy og litt smalere i bredden.

Robin forklarte seg selv i retten i går. Han hadde trent opp taleevnen i forkant av rettssaken, og klarte å svare på spørsmål med korte setninger og enkle ord.

- Forferdelig, svarte han da han fikk spørsmål om hvordan han opplevde situasjonen sin.

I RETTEN: Robin Vedvik Helmersen (25) fikk 16. mars i fjor en isblokk i hodet. Nå møter han i retten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I RETTEN: Robin Vedvik Helmersen (25) fikk 16. mars i fjor en isblokk i hodet. Nå møter han i retten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media