Wright-kopi endte i sølepytt

Kevin Kochersberger forsøkte å kopiere Orville Wrights flytur nøyaktig hundre år etter. Han kom verken høyt eller langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orville Wright fløy i tolv sekunder 17. desember 1903, i det som var den første motordrevne, kontrollerte flygingen. Kochersberger måtte først utsette flyturen, som skulle finne sted på klokkeslaget 100 år etter det historiske øyeblikket. Kraftig regn og vind gjorde det umulig å ta av på det planlagte klokkeslettet, fem over halv elleve i Kitty Hawk i North Carolina.

President George W. Bush var blant de mange tilskuerne som skulle følge den historiske rekonstruksjonen. Men da været omsider tillot take-off omkring klokka 20.00 norsk tid, var Bush reist.

Han gikk imidlertid ikke glipp av stort. Jubelen fra 35 000 tilskuerer var øredøvende da flyet satte fart nedover utskytingsrampen. Men skuffelsen var like stor da maskinen ramlet ned fra rampen av tre og stoppet med den ene vingen i en diger sølepytt.

Arrangørene håper å få til et nytt forsøk, ettersom flyet virket uskadd etter den mislykkede jomfruturen, melder AP.

Det hadde blitt spekulert i om Bush ville bruke anledningen til å annonsere en ny månelanding, men Det hvite hus gjorde det klart at presidenten ikke hadde slike planer, melder nyhetsbyrået AP.

Skuespiller John Travolta introduserte Bush i Kitty Hawk. Han kunne godt tenke seg en månetur.

- Ikke bare ville jeg stemt for et slikt forslag, men jeg ville også meldt meg frivillig til å være med på den første ekspedisjonen, sa Travolta.

Bush ville ikke kommentere muligheten for en ny månelanding, men sa om Travolta:

- Vi får kalle ham månemannen fra nå av.

KLAR: Kevin Kochersberger er klar med kopien av «Flyer», Wright-brødrenes historiske fly.
I FARTA: På vei nedover utskytingsrampa løftet «Flyer» på nesa, men...
PYTT, SANN! Kochersbergers «flytur» tok aldri av. Den stoppet i denne sølepytten.
MÅNEMANN: John Travolta introduserte George W. Bush, og meldte seg frivillig til å dra til månen.