Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

WSJ: Trump utsetter straffetoll-avgjørelse til 1. juni

USAs president Donald Trump har bestemt seg for å utsette avgjørelsen om å gi EU straffetoll til første juni, opplyser en kilde til Wall Street Journal. 

UTSETTELSE: President Donald Trump har utsatt avjørelsen om å gi EU straffetoll til 1. juni. Foto: AP Photo / Carolyn Kaster / NTB scanpix
UTSETTELSE: President Donald Trump har utsatt avjørelsen om å gi EU straffetoll til 1. juni. Foto: AP Photo / Carolyn Kaster / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump har bestemt seg for å utsette avgjørelsen om å gi EU straffetoll til første juni, opplyser en kilde til Wall Street Journal.

Den høytstående tjenestemann opplyser til avisen at presidenten vil komme med en offentlig kunngjøring mandag kveld og samtidig informere om at Sør-Korea blir satt på unntakslista.

Det samme sier kilder nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

USA innførte i mars ekstratoll på stål (25 prosent) og aluminium (10 prosent), men flere land har fått midlertidig unntak. Ifølge kilden til den amerikanske avisen vil denne ordningen bli forlenget.

Unntaket for Canada og Mexico var ventet å bli forlenget, men det var stor usikkerhet knyttet til hvorvidt EUs 28 medlemsland ville få forlenget ordningen.

Norge var ikke blant landene som fikk unntak da de nye tollsatsene ble innført, men har vært i dialog med USA for å prøve å komme med på listen. Kun 0,2 prosent av norsk eksport av stål og aluminium går til USA, og derfor har denne tollen så langt hatt begrenset direkte skadevirkning.

Bekymringen har derfor vært større for at andre aktører – og da spesielt EU – skal svare på de nye tollsatsene ved å innføre nye tollbarrierer selv. Skjer det, kan Norge i verste fall bli rammet mye hardere.

Trump hadde gitt EU-forhandlere frist til 1. mai til å komme med nye løsninger som kan endre det den amerikanske presidenten har beskrevet som urettferdige handelsbetingelser. Denne fristen er nå utsatt til 1. juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media