WTO på prøve

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdens handelsorganisasjon (WTO) har åpnet behandlingen av en bitter og komplisert handelskonflikt mellom USA og EU. Europas Airbus konkurrerer i dag effektivt med Boeing om å bli framtidas viktigste produsent av passasjerfly, men USA anklager EU for ulovlig subsidiering av Airbus. EU mener på sin side at USA gjør det samme. WTOs behandling av konflikten er kanskje den viktigste prøvesteinen i organisasjonens tiårige historie.

Omveltningene i verden, med fremadstormende økonomier som Kina og India, gjør at presset for å beskytte industri som utsettes for ny konkurranse øker, både i USA og i EU. Et WTO med autoritet som respekteres av de to handelsblokkene, er avgjørende for små økonomier som den norske, og andre sårbare økonomier utenfor handelsblokkene. Derfor har WTOs behandling av flykrigen betydning for langt mer enn forholdet mellom USA og EU.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer