Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

WWF: - Denne kan forsvinne på grunn av klimaendringene

163 nye dyrearter kan være truet.

UTRYDNINGSTRUET: Dette bildet er av en Cat Ba-leopard-firfisle funnet i Cat Ba-øyas nasjonalpark i Nord-Vietnam. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
UTRYDNINGSTRUET: Dette bildet er av en Cat Ba-leopard-firfisle funnet i Cat Ba-øyas nasjonalpark i Nord-Vietnam. Foto: AFP PHOTO/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Forskere fant i fjor 163 nye dyrearter i Sørøst-Asia, men alle er utrydningstruet på grunn av klimaendringene.

Blant de nye skapningene er det en fuglespisende frosk med støttann, en fugl som går fremfor å fly og en firfisle-liknende skapning.

Dette kom fram i en rapport utarbeidet av WWF i forkant av et stort klimamøte i Bangkok i neste uke, i forkant av klimatoppmøtet i København i desember.

STOR I KJEFTEN: Ny froskart. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
STOR I KJEFTEN: Ny froskart. Foto: AFP PHOTO/Scanpix Vis mer

- Noen av artene vil å overleve klimaendringene, men de fleste vil ikke det. Det kan bety masseutryddelse, sier Stuart Chapman, som leder WWF-programmet for regionen Greater Mekong i Sørøst-Asia, til nyhetsbyrået AFP.

De nye oppdagelsene som kommer fram i rapporten omhandler 100 planter, 28 fiskearter, 18 krypdyr, 14 amfibiums, to mammaler og en fugl. Området disse skapningene har blitt funnet omfatter Kambodsja, Laos, Myanmar, Thailand, Vietnam og Kinas Ynnan-provins.

SLANGE: Denne halv meter lange slangen ble funnet sør i Vietnam. Foto: EPA/Scanpix
SLANGE: Denne halv meter lange slangen ble funnet sør i Vietnam. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
NY ART: En frosk med ru hud. Foto: EPA/Scanpix
NY ART: En frosk med ru hud. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling