Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

WWF støtter begrenset hvalfangst

Dyrevern-organisasjonen WWF går inn for hvalfangst. I et intervju med BBC sier en WWF-sjef Gordon Shepherd at hvalfangst-nasjonene og Hvalkommisjonen må komme hverandre i møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Meldinga «si nei til narkotika» har ikke fungert, og det har visst heller ikke «si nei til hvalfangst». Å tillate begrenset hvalfangst kan være den eneste måten å kontrollere hvalfangerne på, sier Gordon Shepherd, direktør for den internasjonale avdelinga ved hovedkvarteret til WWF (Worldwide Fund for Nature).

Han kunngjorde det nye standpunktet under siste dag av årsmøtet til Den internasjonale hvalkommisjonen i London, men understreker at WWF fortsatt er prinsipielle motstandere av hvalfangst.

- Norge og Japan ber stadig om at vågehvalen skal flyttes ned fra lista over truede dyrearter som det ikke er tillatt å fange. Det kan hende at FN lar dem få viljen sin neste år dersom ikke Hvalkommisjonen klarer å bli enig med hvalfangst-landene, sier Shepherd til BBC.

Dersom vågehvalen blir fjernet fra den strengeste FN-lista, vil det være et mye verre alternativ enn å komme Norge og Japan i møte, mener WWF.

- Det betyr at vågehvalen blir fritt vilt for alle som vil inn på det lukrative japanske hvalmarkedet, sier WWF-direktøren.

FORSØKT FRIGJORT: Forskere tar seg fram til hvalen «Churchill» som hadde viklet seg inn et tau 14. Juli i år, men aksjonen lyktes ikke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling