www.hat.com

Hat, rasisme og oppfordring til vold florerer på Internett. Dette vil 55 land bekjempe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): Tast jøde, muslim, eller nazisme på en søkemotor på Internett. Blant mye annet ender man da opp med nasjonale eller internasjonale nettsteder som syder av rasisme og antisemittisme, og ofte oppfordrer direkte til vold. Bare i Norge finnes det ifølge bladet Monitor minst 50 slike nettsteder, og antallet bare øker. Ifølge den franske organisasjonen J'accuse er det rundt om i verden 40 000- 50 000 hatnettsteder, antisemittiske, antiarabiske, antisvarte osv. Og i løpet av de fire siste åra har antallet økt med 300 prosent.

DET DREIER SEG

ikke bare om teori. Enkelte påvirkelige personer følger oppfordringene. Det gjelder for eksempel Maxime Brunerie, som i Hitlers navn skjøt mot Jacques Chirac 14. juli 2002. Han hadde selv, på et nazinettsted, meldt fra om aksjonen på forhånd. Og raseopptøyene nord i Storbritannia i 2002 var delvis organisert på Internett av to ekstreme høyregrupper. Noe må gjøres. 55 medlemmer av Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har drøftet problemet i to dager i Paris. Mange ideer til hvordan man skal kunne bekjempe fenomenet er blitt lansert, men det finnes ingen mirakelløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.