MER PROBLEMER:  Problemene er ikke over for Wyclef Jeans presidentplaner. Han er enda ikke blitt formelt godkjent som kandidat og mottar også drapstrusler. Her sammen med kona Cladinette.  Foto: AFP PHOTO/THONY BELIZAIRE/Scanpix
MER PROBLEMER: Problemene er ikke over for Wyclef Jeans presidentplaner. Han er enda ikke blitt formelt godkjent som kandidat og mottar også drapstrusler. Her sammen med kona Cladinette. Foto: AFP PHOTO/THONY BELIZAIRE/ScanpixVis mer

Wyclef Jean drapstrues

Bes om å droppe presidentvalget på Haiti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det spøker igjen for Wyclef Jeans planer om å stille som kandidat i presidentvalget på Haiti.
Valgkomiteen skulle i dag ha avgjort hvilke av kandidatene som er valgbare, men avgjørelsen er utsatt til fredag, ifølge CNN.

For å kunne stille som presidentkandidat, må man ha bodd på Haiti de fem siste årene før valget. Det er dette det reises spørsmål
om hiphop-artisten har gjort.  Ifølge Jeans advokat Berto Dorce, tilfredsstiller han kravet.

- Hans kandidatur har vært omstridt, derfor gikk vi til retten og beviste at han har juridisk rett til å stille i presidentvalget. Jeans posisjon er temmelig solid. Han burde være på lista, sier Dorce.
Har betalt skatt Det faktum at Jean har betalt skatt på Haiti gjør ham valgbar, hevder advokaten.

- Han har vært aksjeeier i det lokale TV-selskapet Tememax, og har betalt skatt i minst fem år. Dette var tilfredsstillende nok til at myndighetene skrev ut et bostedsbevis for Wyclef, opplyser Dorce.

Artisten, som ble kjent som frontfiguren i 90-talls bandet The Fugees, har møtt mye motstand etter at han offentliggjorde under at han ville stille som presidentkandidat på TV-showet «Larry King Live» 5. august.

Motstanden mot presidentkandidaturet er så sterk at Jean sier han har blitt drapstruet flere ganger.
Bedt om å forlate landet - Vi har fått trusler som sier at hvis jeg vet hva som er bra for meg så bør jeg komme meg ut av landet, forteller artisten til CNN.

Advokaten hans bekrefter dette.

- Wyclef har gjentatte ganger mottatt anonyme trusler fra folk som sier at han burde tenke seg om to ganger før han stiller som president. Vi vet ikke hvem som sender truslene, men jo nærmere offentliggjøringen, desto flere trusler får han, sier Dorce.