Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Xi Jinping applauderer Putins gjenvalg

Kinas president Xi Jinping gratulerer sin russiske kollega Vladimir Putin med valgseieren og sier Beijing vil jobbe for å knytte landene sterkere sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter Kinas folkekongress enstemmig utnevnte Xi til en andre presidentperiode, stakk Putin av med seieren i Russland etter et brakvalg.

– For øyeblikket er det omfattende strategiske samarbeidet mellom Kina og Russland på det beste nivået i historien, som gir utgangspunkt for å bygge nye internasjonale relasjoner, sier Xi i en gratulasjon til Putin ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

– Kina er villig til å jobbe med Russland for å fortsette å fremme forbindelsene mellom Kina og Russland til et høyere nivå, gi drivkraft for nasjonal utvikling og fremme regional og global fred, sier Xi.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling