Xiaolian (22) er nes(t)en frisk

Legene dyrket ny nese i mannens panne.

NY NESE: Kirurgene har klart å utvikle en ny nese i Xiaolian's panne etter at hans opprinnelige nese ble skadet i en bilulykke. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
NY NESE: Kirurgene har klart å utvikle en ny nese i Xiaolian's panne etter at hans opprinnelige nese ble skadet i en bilulykke. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da 22-årige Xiaolian var innblandet i en bilulykke i Fujian-provinsen i Kina i august i fjor, pådro han seg svært store skader i ansiktet og på resten av kroppen.

Oppsøkte legehjelp for sent Han fikk traumer etter bilulykken, og oppsøkte ikke lege før det hadde gått flere måneder. Da var det for sent å redde hans opprinnelige nese som var blitt infisert og sterkt deformert etter ulykken.

Hans gamle nese var rett og slett for skadet til at legene på sykehuset trodde de kunne gjøre noe, og de følte at de ikke hadde noe annet valg enn å bygge en helt ny nese.

Legene på sykehuset i byen Fuzhou bestemte seg for at det beste var å dyrke fram en ny nese på Xiaolians egen kropp. Dermed endte han opp med å ha to neser i ansiktet samtidig.

Nå skal den nye nesen transplanteres til et litt mer passende sted i ansiktet enn pannen. Den skal nå erstatte hans deformerte nese.

I over et år har nesen vokst i pannen til 22-åringen. Legene har brukt hans egen hud fra pannen som har blitt fylt ut med brusk fra ribbeina, og deretter formet som en perfekt nese av kirurgene.

Snarlig operasjon Legene er svært fornøyd med med utviklingen av hans andre nese, og de vil nå utføre transplantasjonen så snart som mulig.

TRANSPLANTERER: En doktor undersøker Xiaolian før han skal få flyttet nesen som vokser i pannen ned til en litt mer naturlig plassering i ansiktet. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
TRANSPLANTERER: En doktor undersøker Xiaolian før han skal få flyttet nesen som vokser i pannen ned til en litt mer naturlig plassering i ansiktet. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer