Xiong ble reddet etter 139 timer

Redder fortsatt folk fra ruinene i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpemannskapene henter fortsatt ut overlevende fra ruinene i jordskjelvrammede Sichuan, og redningsarbeidet fortsetter for fullt søndag.

139 timer etter at han ble begravet i ruinene av et sykehus i Beichuan, ble en mann reddet søndag, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Mannen, Tang Xiong, skal kun ha hatt små skader da han ble hentet ut.

Lørdag klarte redningsmannskapene å grave 63 personer ut av ruinene i live. 57 ble reddet i Yingxiu i Wenchuan-fylket, like ved skjelvets episenter, mens seks personer ble reddet i andre områder etter å ha ligget begravet i om lag 120 timer, skriver Xinhua.

Det offisielle tallet på dødsofre etter mandagens jordskjelv er i underkant av 29.000, men myndighetene i Beijing har antydet at minst 50.000 kan være omkommet.
Etterskjelv 
Søndag morgen ble noen av de verst rammede områdene i Sichuan rammet av nok et kraftig etterskjelv. Skjelvet målte 6,0 på Richters skala.

Det har i alt vært over 20 etterskjelv på over 5,0 på skalaen i området siden mandag.

Mange har vært bekymret for at mandagens skjelv, som måte 7,9 på Richters skala, kan ha forårsaket skader på Kinas atomreaktorer, men kinesiske myndigheter opplyste søndag at kjernekraftanleggene «er bekreftet sikret og under kontroll etter grundige undersøkelser».


Takket 
Kinas president Hu Jintao takker landene som har bidratt med hjelp etter at Sichuan-provinsen ble rammet av det kraftige jordskjelvet.

- På vegne av sentralkomiteen i Kinas kommunistiske parti, regjeringen og den sentrale militærmyndigheten uttrykker jeg stor takk til utenlandske regjeringer og internasjonale venner som har bidratt i hjelpearbeidet etter skjelvet, sier Hu til nyhetsbyrået Xinhua.

(NTB)

Xiong ble reddet etter 139 timer