Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henter penger og satser nordisk

XXL-gründere inn i Cutters

Frisørkjeden Cutters verdsettes til over 200 millioner kroner når blant andre XXL-gründer Øivind Tidemandsen går inn på eiersiden.

ÅPNER SYV SALONGER: Torsdag åpnet Cutters sin frisørsalong på Kastrup i København. Frem til midten av september åpner ytterligere seks salonger. Foto: Laptop Club
ÅPNER SYV SALONGER: Torsdag åpnet Cutters sin frisørsalong på Kastrup i København. Frem til midten av september åpner ytterligere seks salonger. Foto: Laptop Club Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det går ganske raskt fremover, men vi vil alltid at det skal gå enda kjappere, sier Cutters-gründer og daglig leder Kristian Solheim.

I går åpnet frisørsalong nummer 44 med brask og bram i København, og i løpet av de neste tre ukene åpner seks til. Dermed er Cutters på god vei mot målet om 200 salonger i 2020. Og veksten er ikke bare høy, den er også lønnsom.

I 2017 omsatte Cutters for 67,8 millioner kroner, med rundt 900.000 kroner på bunnlinjen. Omsetningen i august er så langt opp over 100 prosent fra samme måned i fjor.

- Vi skal mer enn doble topplinjen i 2018, og bunnlinjen skal også vokse. For å få til det er fokus på gode kundeopplevelser avgjørende, i tillegg til å passe på at de ansatte trives, sier Solheim til Finansavisen.

Emisjon på 10 millioner

Cutters har revolusjonert frisørbransjen med lave priser og rask hårklipp. 299 kroner betaler kunden, og hårklippen skal ikke ta mer enn 15 minutter. Konseptet har truffet som en kule, og nå går profilerte investorer som XXL-gründerne Øivind Tidemandsen og Robert Iversen inn på eiersiden.

Det skjer gjennom en kombinasjon av emisjon på 10 millioner kroner og et nedsalg på 20 millioner kroner. Finansavisen erfarer at det priser frisørkjeden til 220 millioner kroner «pre-money», og ikke overraskende skal emisjonsbeløpet finansiere videre vekst.

- Hvem selger seg ned?

- Noen av de opprinnelige aksjonærene, som har jobbet nesten uten lønn i to år nå, og som fortsatt sitter med betydelige aksjeposter. Folk kan endelig leve normalt igjen, sier Solheim med glimt i øyet.

Det er Askeladden og daglig leder Martin Schütt, som også er aksjonær i Cutters, som har holdt i emisjonen.

Internasjonale ambisjoner

Åpningen av Cutters i både København og Stockholm er bare starten på en internasjonal ekspansjon.

- Vi skal vokse videre i Norge, men også i Sverige og Danmark. I tillegg merker vi stor interesse for konseptet internasjonalt, forteller Cutters-gründeren.

- For internasjonal ekspansjon er jo også navnet deres perfekt?

- Tanken fra dag én var å gå internasjonalt, så navnet Cutters er ikke tilfeldig, sier Solheim.

Gründerne har også tenkt andre spennende tanker – som å åpne frisørsalonger på flyplasser, som har truffet et umettet behov.

- Salongen på Kastrup er vår andre på en flyplass, og det har vi stor tro på. Det er bra for passasjerene, som kan bruke dødtiden mer fornuftig, og bra for flyplassene, som får mer fornøyde passasjerer og bedre ratinger.

For de ansatte i Cutters er ekspansjonen også en fordel.

- Fornøyde ansatte er helt avgjørende. Lønnsnivået hos oss ligger over gjennomsnittet i bransjen, og vi er fleksible hvis folk vil ha kortere arbeidsdager eller jobbe et annet sted for en periode, forteller Cutters-sjefen.

At kjeden ikke vasker eller farger hår, har vært en fordel ikke bare for kostnadsnivået.

- Det er ganske mange frisører som må slutte på grunn av alle kjemikaliene i salongene. Vi har ingen kjemikalier, og en rekke ansatte som igjen kan jobbe i yrket sitt