Yacobs bror var på vei til Egypt for å gifte seg. Så styrtet flyet

- Jeg har fortsatt håp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): De pårørende klamret seg til hverandre og gråt etter informasjonsmøtet med EgyptAir i dag, hvor de fikk beskjeden om at deler av vraket er funnet.

Den ble gitt dem på et møte i nærheten av flyplassen i Kairo.

Yacob Mubarak og familien bor i Egypt og hans bror var på vei ned til Egypt for å gifte seg. Det var her, i Kairo, de skulle ha bryllupet.

- Han skulle komme på besøk hit for å gifte seg. Kona er i Sudan nå, men skulle komme hit i morgen, sier Mubarak til Dagbladet.

Familien er opprinnelig fra Sudan, men bor i Egypt. Forloveden skulle komme opp fra Sudan, broren ned fra Frankrike. Slik ble det ikke.

I går fikk de sjokkbeskjeden om at flyet var styrtet.

- Jeg har fortsatt håp for broren min, sier Mubarak.

Fant vrakdeler Det var i formiddag at de pårørende fikk beskjed om at deler av flyvraket var funnet.

- I dag fant det egyptiske militæret deler av flyvraket, 295 kilometer fra den egyptiske kysten, opplyste president Safwat Mussalam i EgyptAir til Dagbladet etter møtet.

Det er også funnet eiendeler som har tilhørt passasjerer, melder det egyptiske militæret på sin offisielle Facebook-side.

Det er fortsatt uklart hva som skjedde da flyet med 66 personer om bord forsvant fra radaren over Middelhavet i går natt. Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og hadde nettopp forlatt gresk luftrom da det krasjet.
 
Vanskelig for familiene Før møtet i dag snakket Dagbladet med en annen familie som har mistet en far og ektemann.

- Dette er altfor tøft. Vi har det ikke lett, sa en kvinne som i går trolig ble enke.

- Vi fikk vite at flyet har styrtet og vi har blitt fraktet hit. Det er ikke mer. Det er ingenting, sa datteren.

Bestemor er i Marokko og vet ennå ikke at hun har mistet en sønn i flystyrten. Derfor vil ikke familien avbildes. Først må de få tak i bestemor.

- Vi får all informasjon gjennom TV, sa datteren før møtet.

De vet fortsatt ikke hva som har skjedd med deres kjære.

SAMLET I KAIRO:  De pårørende er samlet i Kairo, hvor de venter på svar på hva som skjedde med deres kjære. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SAMLET I KAIRO: De pårørende er samlet i Kairo, hvor de venter på svar på hva som skjedde med deres kjære. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer