Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yahoo!: 10 millioner sider i timen

Yahoo!, verdens mest besøkte nettsted, fortsetter å vokse i rekordtempo. Nettportalen hadde i mars et snitt på 235 millioner sidevisninger i døgnet, en økning fra 167 millioner i desember i fjor, ifølge Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil si at nettbrukere verden over henter frem nesten 10 millioner Yahoo-sider hver time på døgnet. Yahoo har 18 nasjonale nettsteder, i tillegg til Yahoo.com, blant annet for Norge.

Til sammenligning hadde Norges største nettportal Scandinavia Online (SOL) i siste uke før påske 10,9 millioner sidevisninger, tilsvarende 1,7 millioner oppslag i døgnet, eller 0,7 prosent av Yahoos tall.

Seks ganger Hydro

Yahoos siste kvartalregnskap viser et overskudd på 25 millioner dollar, eller 195 millioner kroner. Det var betydelig mer enn aksjemarkedet ventet, og sendte kursen opp på 216 dollar.

Det betyr at selskapets markedsverdi er nesten 430 milliarder kroner, eller seks ganger Norsk Hydro.

Yahoos fremste inntekstkilde er reklame på internettsidene, som i første kvartal ga inntekter på 86 millioner dollar (694 millioner kroner).

Yahoo venter fortsatt sterk vekst, spesielt når oppkjøpet av Geocities og nettkringkasteren Broadcast.com går i orden.

Yahoo startet for fem år siden som en hobby for studentene David Filo og Jerry Yang, som bestemte seg for å lage en katalog over sine favorittsteder på internett.