Yahoo! saksøkes

Tre kjente spillselskap mener Yahoo! tjener fett på piratvirksomhet. Nå har Electronic Arts, Nintendo og Sega varslet søksmål mot portalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Digi.no mener de tre spillselskapene at portalen driver kjøp og salg av piratkopierte spill og utstyr for kopiering.

Spillprodusentene skal møte Yahoo! i retten i San Francisco. Det er selgere av piratkopierte spill og utstyr for å piratkopiere slike spill som selskapene vil til livs.

Lukrativt

Et av produktene det er reagert på er spillet «Thrill Kill», som ble utviklet av Electronic Arts. Det kom aldri på markedet, fordi det ble sett på som altfor voldelig. Likevel skal piratkopierte utgaver av spillet bli solgt via Yahoo! sine nettsider, skriver Bloomberg News.

Spillprodusentene reagerer også på andre produkter Yahoo!s brukere selger via sine auksjonsider.

Blant annet en konverterer som gjorde det mulig å kopiere spill fra Nintendo 64 til CD-ROM.

- Yahoo! legger forholdene til rette for denne type handel, og de lever godt på den, sier Ruth Kennedy, sakfører for Electronic Arts.

De tre anklagerne mener portalen har skapt en osende markedsplass for ulovlige spillprodukter. Videre påstår selskapene at Yahoo! er kjent med den ulovlige handelen som foregår på sidene, men velger å la det fortsette fordi virksomheten er så lukrativ for dem.

Det er ventet at Electronic Arts, Nintendo og Sega vil kreve flerfoldige tusen dollar for hvert salg som er formidlet over portalens nettsider.

Yahoo! ville ikke uttale seg om saken før den blir presentert i retten.