Yahoo satt ut av spill

Internetts mest populær side, Yahoo, ble i går angrepet av hackere og satt ut av spill i tre timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hackerne kom ikke inn i selve datasystemene, men blokkerte brukertilgangen ved å sende en strøm av falske elektroniske beskjeder. Teknikken som kalles blokkering av tjenesteyting er som å ringe et telefonnummer kontinuerlig for å blokkere innkomne telefonsamtaler. Det tok mesteparten av mandagen å gjenopprette tjenesten. Problemene startet klokken 13.45 i går ettermiddag.

- Først måtte vi identifisere hva det var som skjedde, deretter installerte vi filtre for å sikre brukernes tilgang til Yahootjenestene igjen, sier Diane Hunt i Yahoo.

Får kritikk

Yahoo er blant de mest robuste på Internett og leverer i snitt 465 millioner nettsider til forbrukere hver eneste dag.

- At Yahoo blif tatt tross alle ressursene de har, betyr at ingen kan være trygg, sier Elias Levy, teknologisjef i det Californiabaserte SecurityFocus.Com. Flere eksperter sier at når et så veletablert selskap er så sårbar for sabotasje er det en påminnelse om hvilke ukjente farer internettbaserte bedrifter må være forberedt på.

- Det er ganske tåpelig at det tok så lang tid, mener James Atkinson, direktør i Granite Island Group i Massachusets om at det tok hele tre timer å reparere feilen. Han sier til BBC News at det skulle bare tatt 15-20 minutter å rette feilen. Når det drøyde såpass lenge, mener han et styrings- og infrastrukturproblem som ikke har noe med de teknologiske løsningene å gjøre.

FBI opplevde et lignende angrep i april i fjor. Da var siden utilgjengelig i flere dager.