Yahoo sier opp surfere

Nettkatalogen Yahoo sier opp 3 av sine 4 norske medarbeidere. Ledelsen i Sverige mener at katalogen ikke trenger så mange ansatte nå som oppbygningsfasen er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var etter å ha sett siste kvartalsresultat at beslutningen om si opp nesten hele staben ble tatt.

- Trafikken har ligget på 25 til 30 prosent lavere enn det vi forventet. Og nå som databasen har fått en viss størrelse, trenger vi ikke så mange folk, sier Jeffrey Westman, general manager for Yahoo Scandinavia.

Doblet trafikken

Trafikkproblemer i Norge til tross: den norske utgaven av den verdensberømte nettkatalogen har doblet trafikken fra Norge til den internasjonale utgaven, Yahoo.com.

- Vi kommer til å kjøre videre med vårt nåværende konsept, og vedlikeholde basen. Vi kjører på som vanlig, sier Westman.

Også i de svenske og danske utgavene har trafikken vært lavere enn forventet. Dermed blir det oppsigelser også der. Totalt 6 av 18 ansatte i Yahoo Scandinavia får fyken.

Hos konkurrenten Scandinavia Online AS - som leverer nettkatalogen Kvasir - er optimismen langt større. I hvert fall på det norske markedet.

- Vi ser på Kvasir som en gullgruve i tiden framover, og det vil skje mye spennende til høsten, sier informasjonssjef Lasse Gimnes. Uten konkrete tall mener han å kunne si at Kvasir Norge går «sånn noenlunde i balanse».

- Ingen kommentar

Nordmannen - og «lead surfer» - Torstein Sivertsen er en av de tre nordmennene som har blitt sagt opp.

Sivertsen var sentral i den nå nedlagte nettkatalogen Index - som ble publisert av Telenors Origo. Etter fusjonen mellom Telenor Online og Schibstednett ble denne katalogen nedlagt, og Sivertsen gikk til den tidligere erkekonkurrenten Kvasir.

Der deltok han i arbeidet med å lage skandinaviske utgaver, for så å hoppe over til Yahoo Norge i fjor sommer.

Sivertsen sier til Dagbladet :på nettet at han ikke kan kommentere oppsigelsene.

- INGEN KOMMENTAR:</B> Torstein Siversten, tidligere sentral medarbeider i Origo Index, Kvasir og nå også Yahoo, har ingen kommentar til oppsigelsene.