Yahoo sier opp surfere

Nettkatalogen Yahoo sier opp 3 av sine 4 norske medarbeidere. Ledelsen i Sverige mener at katalogen ikke trenger så mange ansatte nå som oppbygningsfasen er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var etter å ha sett siste kvartalsresultat at beslutningen om si opp nesten hele staben ble tatt.

- Trafikken har ligget på 25 til 30 prosent lavere enn det vi forventet. Og nå som databasen har fått en viss størrelse, trenger vi ikke så mange folk, sier Jeffrey Westman, general manager for Yahoo Scandinavia.

Doblet trafikken

Trafikkproblemer i Norge til tross: den norske utgaven av den verdensberømte nettkatalogen har doblet trafikken fra Norge til den internasjonale utgaven, Yahoo.com.

- Vi kommer til å kjøre videre med vårt nåværende konsept, og vedlikeholde basen. Vi kjører på som vanlig, sier Westman.

Også i de svenske og danske utgavene har trafikken vært lavere enn forventet. Dermed blir det oppsigelser også der. Totalt 6 av 18 ansatte i Yahoo Scandinavia får fyken.

Hos konkurrenten Scandinavia Online AS - som leverer nettkatalogen Kvasir - er optimismen langt større. I hvert fall på det norske markedet.

- Vi ser på Kvasir som en gullgruve i tiden framover, og det vil skje mye spennende til høsten, sier informasjonssjef Lasse Gimnes. Uten konkrete tall mener han å kunne si at Kvasir Norge går «sånn noenlunde i balanse».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer