Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yale-student i mystisk forsvinningsgåte

Eliteskolen Yale tilbyr 10.000 dollar i belønning til de som kan komme med opplysninger som fører til oppklaring.

FORSVUNNET: Annie Le (24) forsvant sporløst på torsdag. Foto:AP Photo/Thomas Cain/Scanpix
FORSVUNNET: Annie Le (24) forsvant sporløst på torsdag. Foto:AP Photo/Thomas Cain/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Avgangsstudenten Annie Le (24) ved Yale-universitetet i USA ble sist sett på et overvåkningskamera på torsdag, bare dager før bryllupet sitt.

Nå tilbyr universitetet en belønning på 10.000 dollar - nærmere 60.000 kroner - for informasjon som kan lede til oppklaring i forsvinningssaken.

Store ressurser satt inn
Mer enn 100 polititjenestemenn er involvert i etterforskningen, opplyser universitetstalsmann Tom Conroy til nyhetsbyrået The Associated Press (AP).

Etterforskerne har sett gjennom bilder fra omtrent 75 kamera i området hun ble sist sett. De fant aldri noe bevis for at hun forlot bygningen hun sist ble sett i.

- De går nøye gjennom videobildene, sier Conroy.

RUTE: Annie Le gikk fra punkt 1 til punkt 2. Hun ble sist sett på et overvåkningskamera på bygningen på punkt 2.
RUTE: Annie Le gikk fra punkt 1 til punkt 2. Hun ble sist sett på et overvåkningskamera på bygningen på punkt 2. Vis mer

Ifølge AP går de også gjennom plantegninger av bygningen, for å slå fast at det ikke er noen steder de har glemt i søket.

Politiet har også gått gjennom 24-åringens e-post og datamaskin.

Ifølge Yale Daily News har FBI gjennomsøkt Les leilighet, og tok med seg en bag med hennes eiendeler.

Bygningen som nå finkjemmes er laboratoriumet for medisinstudenter ved Yale. Hennes håndveske, telefon, kredittkort og penger ble funnet på kontoret hennes.

Skulle gifte seg
Annie Le skulle egentlig gifte seg på søndag, men har ikke kontaktet familie, venner eller medarbeidere.

FORSVUNNET: Annie Le ble sist sett torsdag morgen lokal tid. Hvor hun befinner seg nå er en gåte. Foto: AP Photo/ Courtesy of Yale University/Scanpix
FORSVUNNET: Annie Le ble sist sett torsdag morgen lokal tid. Hvor hun befinner seg nå er en gåte. Foto: AP Photo/ Courtesy of Yale University/Scanpix Vis mer

Hennes forlovede, Jonathan Widawsky, har samarbeidet tett med politiet. Le skal ha vært glad for at hun skulle gifte seg. På sin Facebook-side skrev hun at «Jeg er lykkelig for at jeg er forelsket med min bestevenn».

Skrev sikkerhetsartikkel
Medisinstudenten skrev en artikkel for sju måneder siden med tips om sikkerhet på skoleområdet.

Artikkelen som hadde tittelen «Kriminalitet og sikkerhet i New Haven», ble publisert som forsidesaken av magasinet for medisinstudenter ved Yale, B Magazine.

I artikkelen har hun intervjuet politisjef James Perrotti ved Yale-politiet, som råder folk å være oppmerksomme til hvor man befinner seg, og at man bør la være å portrettere seg selv som et potensielt offer.

Ifølge Yale Daily News har politiet ingen mistenkte i saken ennå, men gjør avhør av venner og kollegaer ved det anerkjente universitetet.

MYSTERIUM: Her ble hun sett sist. Foto: AP Photo/Thomas Cain/Scanpix
MYSTERIUM: Her ble hun sett sist. Foto: AP Photo/Thomas Cain/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media