Yan Yan (22) døde midt i Knut-hysteriet

Kosepanda fryktes drept av isbjørnstress.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samtidig som Tyskland og verden forøvrig utbryter et massivt «ååååh» etter hvert som det dukker opp nye bilder og videoer av isbjørnbabyen Knut, også kjent som «Cute Knut», ble dyrehagen i Berlin plutselig rammet av sorg.

Den 22 år gamle pandaen Yan Yan, som tidligere har vært en av dyrehagens største attraksjoner, døde i går kveld. Hun ble funnet etter at bekymrede gjester varslet ansatte om at pandaen lå livløs i utendørsområdet der hun vanligvis rullet seg rundt og knasket bambusskudd, skriver Der Spiegel.

Det oppsto umiddelbart spekulasjoner om at det enorme oppstyret rundt de første framvisningene av Knut hadde blitt for mye for pandahunnen.

Hundrevis av pressefolk, direktesendinger på for eksempel CNN og rundt 30 000 besøkende i Berlin Zoo bare i helga har definititvt preget dyrenes omgivelser de siste dagene.• Se video av Knut som bader her!

Den offisielle dødsårsaken til Yan Yan er imidlertid problemer med fordøyelsen.

- Obduksjonen av Yan Yan viser at hun døde av hjertestans forårsaket av forstoppelse, sier veterinær Andreas Ochs til nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer