Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valget i USA 2020:

Yang og Bennet trekker seg

To demokrater trekker seg fra kampen om å bli partiets presidentkandidat til høstens valg etter skuffende resultater i primærvalget i New Hampshire.

GA OPP: Andrew Yang trekker seg fra demokratenes nominasjonskamp etter et blytungt nederlag i New Hampshire. Video: CNN Vis mer

Først ute til å trekke seg fra nominasjonskampen var Andrew Yang (45). Det bekreftet han under en pressekonferanse natt til onsdag norsk tid, samtidig som stemmene i primærvalget i New Hampshire telles opp.

- Det er klart i kveld, ut ifra tallene, at vi ikke kommer til å vinne dette kappløpet. Jeg er ikke en som vil ta imot donasjoner og støtte i et kappløp vi ikke vil vinne, sa han.

Forretningsmannen og entreprenøren trakk seg etter skuffende resultater i primærvalget i Iowa forrige uke og nattas primærvalg i New Hampshire.

I Iowa endte han på én prosents oppslutning. Stemmene telles fortsatt opp i New Hampshire, men foreløpig ligger han på snaue tre prosents oppslutning.

GIR OPP: Andrew Yang gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: AP Photo/Mary Altaffer
GIR OPP: Andrew Yang gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Foto: AP Photo/Mary Altaffer Vis mer

Senator trekker seg

Kort tid etter at det ble kjent at Yang trekker seg fra demokratenes nominasjonskamp, skriver CNN at senator Michael Bennet (55) også trekker seg fra kampen om å bli partiets presidentkandidat.

Mandag sa Bennet at han måtte ende i topp tre eller fire i New Hampshire for å fortsette valgkampen.

- Det er passende for oss å ende kampanjen i kveld, sa Bennet ifølge Washington Post.

For øyeblikket ligger han på bunnen av lista av håpefulle presidentkandidater, med 0,3 prosent støtte.

TREKKER SEG: Senator Michael Bennet. Foto: MANDEL NGAN / AFP
TREKKER SEG: Senator Michael Bennet. Foto: MANDEL NGAN / AFP Vis mer

Liten, men viktig delstat

Primærvalget i New Hampshire er det andre av over 50 nominasjonsvalg som skal avholdes fram mot sommeren. Delstaten har bare 1,5 millioner innbyggere, men følges likevel med argusøyne siden den er en av de to første i prosessen.

Men årets valg er langt fra typisk, for aldri tidligere har så mange kandidater ligget så jevnt i toppen i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

I skrivende stund er det Bernie Sanders som har størst oppslutning, med 26 prosent, etterfulgt av Pete Buttigieg (38).

Det går mot en ny kjempesmell for Joe Biden, Barack Obamas tidligere visepresident. Han gikk på en solid smell i kaosvalget i Iowa og havnet langt etter Bernie Sanders, Pete Buttigieg og Elizabeth Warren. Etter planen skulle han være til stede på sin egen valgvake å på Radisson Hotel i Nashua. Men dette ble avlyst, og i stedet vil Biden snakke til tilhengerne sine via video.

Dagbladet følger primærvalget.