Yara-direktør Hallgeir Storvik løslatt

To Yara-direktører siktet av Økokrim etter at politiet startet etterforskning i 2011.

SITKET:  Finansdirektør Hallgeir Storvik i Yara er sammen med leder for oppstrømssegmentet, Tor Holba, siktet av Økokrim. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SITKET: Finansdirektør Hallgeir Storvik i Yara er sammen med leder for oppstrømssegmentet, Tor Holba, siktet av Økokrim. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim har tatt ut siktelse mot to direktører i Yara International, melder E24.

Ifølge en e-post fra Storviks advokat, Nicolay Skarning, ble han løslatt rundt klokken 19 fredag.

- Min klient, økonomidirektør Hallgeir Storvik, ble løslatt kl 19 i kveld etter å ha samarbeidet tett med politiet i hele dag og bistått med å finne frem informasjon, skriver advokaten i en e-post til Dagbladet.

Ifølge Skarning mener klienten hans at han er uskyldig.

- Jeg har godt håp om at hans status kan skifte fra siktet til vitne i løpet av kort tid fordi Storvik har ønsket både granskning og etterforskning velkommen. Som leder av økonomisfunksjonen i selskapet er han ikke overrasket over at hans funksjon og ansvarsområde etterforskes nøye. Han ønsker å bidra med at alt kommer opp slik at tilliten til Yara kan gjenvinnes snarest mulig, skriver advokaten.

Det er to av Yaras konserndirektører, leder for oppstrømssegmentet Tor Holba og finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik som har blitt siktet, ifølge en børsmelding det norske gjødselkonsernet kom med fredag ettermiddag.

- Jeg er overrasket over denne utviklingen. Imidlertid har Yara hatt et tett samarbeid med Økokrim i prosessen så langt, og dette vil fortsette også i denne nye fasen. Det er viktig for oss å komme til bunns i denne saken, og vi vil nå avvente Økokrims videre arbeid, sier konsernsjef i Yara International Jørgen Ole Haslestad i børsmeldingen.

Siktelsene skjer i tilknytning til forhold innenfor rammen av den pågående etterforskningen av Yara som ble startet i 2011, ifølge E24.