Yara-sjefen må gå

- Ikke den rette til å lede selskapet fremover.

MÅ GÅ: Jørgen Ole Haslestad går av som konsernsjef i Yara. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MÅ GÅ: Jørgen Ole Haslestad går av som konsernsjef i Yara. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jørgen Ole Haslestad går av som konsernsjef i gjødselselskapet Yara etter at styret mener han ikke er rett mann til å lede selskapet. Torgeir Kvidal er utnevnt som konstituert konsernsjef.

- Yaras styre har konkludert med at Haslestad ikke er den rette til å lede selskapet fremover, blant annet i lys av fusjonssamtalene med CF Industries. Haslestad ville ikke ha en rolle i et eventuelt fusjonert selskap, sier styreleder Leif Teksum i en børsmelding.

Takker Haslestad - Jeg vil benytte anledningen til å takke Jørgen Ole Haslestad for hans innsats for Yara, først som styremedlem og siden 2008 som konsernsjef. Yara har hatt betydelig fremgang under Haslestads ledelse, sier Teksum.

Torgeir Kvidal har vært finansdirektør i Yara siden mai 2012, og fra 2011 til 2012 var han konserndirektør med ansvar for feltet Supply & Trade. Han og er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Ombestemte seg Svein Richard Brandtzæg ble i juli presentert som Yaras nye konsernsjef, men i september ble det kjent at han likevel skal fortsette i sin nåværende jobb som konsernsjef i Hydro. Det skjedde etter at styret ba ham revurdere valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer