TRAGEDIE: Moren til en Yazidi-kriger som ble drept i krigen mot IS sørger under begravelsen i  Sinjar, 12. mars. Det yazidiske framskrittspartiet sier at ekstremistene drepte over 300 yazidier fredag i byen Tal Afar i nærheten av Mosul, der IS har kontroll. Foto: Asmaa Waguih / Reuters
TRAGEDIE: Moren til en Yazidi-kriger som ble drept i krigen mot IS sørger under begravelsen i Sinjar, 12. mars. Det yazidiske framskrittspartiet sier at ekstremistene drepte over 300 yazidier fredag i byen Tal Afar i nærheten av Mosul, der IS har kontroll. Foto: Asmaa Waguih / ReutersVis mer

Yazidier massakrert av IS i Irak

Det melder irakiske og yazidiske kilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det yazidiske framskrittspartiet sier at ekstremistene drepte over 300 yazidier fredag i byen Tal Afar i nærheten av Mosul, som IS har kontroll over.

Den uavhengige irakiske menneskerettighetskommisjonen som også melder om massakren, sier imidlertid at antall drepte er 70.

Qulu Sanjiri, som er medlem av kommisjonen, sier at IS fortsatt holder minst 3.000 yazidier i fangenskap.

På en pressekonferanse i Irak lørdag ba han irakiske myndigheter gripe inn for å stanse drapene på uskyldige mennesker.

Yazidiene er en eldgammel sekt som IS ser på som vantro. I det siste året er det meldt at IS har drept et ukjent antall yazidier og voldtatt kvinnelige yazidier etter at gruppa tok kontroll over store områder i det nordlige Irak.

I desember brøt kurdiske peshmerga-styrker IS' beleiring av byen Sinjar der mesteparten av befolkningen er yazidier. Siden det er det funnet flere massegraver med lik som trolig er fra yazidier som er drept av IS.

(NTB)