Ydmyk Clinton innrømmer utroskap

Hør Clintons tale WASHINGTON (Dagbladet) - Jeg tar det hele og fulle ansvar for mine handlinger, sa president Bill Clinton til det amerikanske folk i natt da han gikk ut og innrømmet sitt seksuelle forhold til den frivillige medarbeideren Monica Lewinsky. - Det var galt, sa presidenten.Her har du hele talen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jeg svarte sannferdig på spørsmålene de stilte, også på spørsmålene om mitt privatliv. Spørsmål som ingen amerikansk borger noensinne ville ønske å besvare. Likevel må jeg ta det hele og fulle ansvar for alle mine handlinger, både de embetsmessige og private. Det er derfor jeg taler til dere i kveld.

  Som dere vet ble jeg under min rettslige forklaring i januar, stilt spørsmål om mitt forhold til Monica Lewinsky. Selv om mine svar var lovmessig korrekte, tilbød jeg ikke frivillig ytterligere opplysninger. Ja, jeg hadde et forhold til frøken Lewinsky som ikke var sømmelig. Det var rett og slett galt. Det var en kritisk feilvurdering og personlig svikt som jeg alene har ansvaret for.

Men jeg sa til storjuryen i dag, og gjentar for dere i dag, at ikke på noe tidspunkt har jeg oppfordret noe til å lyve, eller å begå noen andre lovbrudd.

Jeg vet at mine offentlige uttalelser og min taushet om disse spørsmålene har skapt et feilaktig inntrykk.

 Jeg har villedet folk, endatil min hustru.

 Det angrer jeg på det aller dypeste.

  Jeg kan bare si at jeg var motivert av mange forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer