Ydmyk Clinton innrømmer utroskap

Hør Clintons tale WASHINGTON (Dagbladet) - Jeg tar det hele og fulle ansvar for mine handlinger, sa president Bill Clinton til det amerikanske folk i natt da han gikk ut og innrømmet sitt seksuelle forhold til den frivillige medarbeideren Monica Lewinsky. - Det var galt, sa presidenten.Her har du hele talen:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg svarte sannferdig på spørsmålene de stilte, også på spørsmålene om mitt privatliv. Spørsmål som ingen amerikansk borger noensinne ville ønske å besvare. Likevel må jeg ta det hele og fulle ansvar for alle mine handlinger, både de embetsmessige og private. Det er derfor jeg taler til dere i kveld.

  Som dere vet ble jeg under min rettslige forklaring i januar, stilt spørsmål om mitt forhold til Monica Lewinsky. Selv om mine svar var lovmessig korrekte, tilbød jeg ikke frivillig ytterligere opplysninger. Ja, jeg hadde et forhold til frøken Lewinsky som ikke var sømmelig. Det var rett og slett galt. Det var en kritisk feilvurdering og personlig svikt som jeg alene har ansvaret for.

Men jeg sa til storjuryen i dag, og gjentar for dere i dag, at ikke på noe tidspunkt har jeg oppfordret noe til å lyve, eller å begå noen andre lovbrudd.

Jeg vet at mine offentlige uttalelser og min taushet om disse spørsmålene har skapt et feilaktig inntrykk.

 Jeg har villedet folk, endatil min hustru.

 Det angrer jeg på det aller dypeste.

  Jeg kan bare si at jeg var motivert av mange forhold.

  Først og fremst ønsket om å beskytte meg selv fra skammen ved mine egne handlinger. Jeg var også veldig opptatt av å beskytte min familie. Det faktum at disse spørsmålene ble stilt innenfor rammen av et politisk motivert søksmål, som siden er blitt avvist, bidro også.

  I tillegg var jeg alvorlig bekymret for en etterforskning som begynte med private forretninger som fant sted for 20 år siden, og der et uavhengig, føderalt organ ikke fant noe bevis for ulovlige handlinger fra min eller min kones side, for mer enn to år siden.

  Etterforskningen rettet seg mot min stab og mine venner, og så mot mitt privatliv. Og nå blir også etterforskningen etterforsket.

  Dette har pågått for lenge og kostet for mye. Det har skadet for mange borgere.

Nå er dette en sak mellom meg og de to menneskene jeg elsker høyest av alle, min hustru og vår datter, og vår Gud.

 Jeg må gjøre det godt igjen. Og jeg er forberedt på å ta de fulle konsekvensene, uansett hva de blir, for å få det til.

 Det er ikke noe som er viktigere for meg enn det, men det er mitt privatliv.

 Jeg har til hensikt å gjenvinne mitt familieliv for min familie.

 Det har ingen andre noe med, utenom oss.

  Selv presidenter har privatliv.

  Tida er inne til å stanse forsøket på å ødelegge personer, og gjennomlysingen av privatlivet, og i stedet komme videre med nasjonens liv og oppgaver.

  Nasjonen er blitt distrahert av dette i for lang tid. Jeg tar mitt ansvar for det. Det er alt jeg kan gjøre. Tida er for lengst inne til å komme videre. Vi har viktige oppgaver foran oss.

  Muligheter som må gripes. Problemer å løse. Sikkerhetsspørsmål som vi må ta oss av.

I kveld ber jeg dere om å snu ryggen til det som har foregått de siste sju månedene, gjenoppta var nasjoanle debatt, og rette oppmerksomheten mot mulighetene i det neste amerikanske århundre.
  Takk for at dere så på.

INNRØMMET SEX: President Clinton talte til det amerikanske folket.