Ydmyk jul for Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Suppe til hjemløse, minnestund for flyulykke-ofre og eventyr for små barn med tindrende øyne. Slik blir president Clintons jul, etter at det verste år i hele hans liv er i ferd med å renne ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUPÉ-BILL: Bill og Hillary lager lasagne til de hjemløse i Washington.

  • I går serverte Bill Clinton suppe til Washingtons mange hjemløse.
  • Etterpå dro han sammen med Hillary til minnekirkegården Arlington, for å minnes flyofrene fra Pan Am 103. Det er nå ti år siden jumbojeten ble sprengt over Lockerbie i Skottland i 1988.
  • Seinere i uka skal presidenten, som er USAs andre president som er sendt til riksrett i Senatet, samle barn i Det hvite hus og lese juleeventyr.

Så skal Bill, Hillary og Chelsea endelig få noen dager helt i fred.

Utslitt Bill

De siste ukene har Bill Clinton eldet med ti år. Han har store poser under øynene, kjevene rykker sammenbitt og hele mannen ser totalt utslitt ut.

Men han smiler så godt han kan, noe som faller hans argeste fiender tungt for brystet.

Clinton er allerede kritisert for at han smilte samme kveld som det ble flertall for riksrett i Representantenes hus. Hadde han falt sammen i krampegråt ville det antakelig vært enda verre.

I dagene som kommer skal den prøvede mannen gå nye runder i offentlighetens lys. Planen er først og fremst å vise en ydmyk president som har omtanke for de fattige, sørgende og neste generasjon.

Stables på beina

På denne måten skal Clintons presidentembete stables på beina etter rundjulingen i Kongressen. De to kommende ukene skal Clinton derfor vise omtanke for enkeltindividene og det amerikanske folk. Samtidig skal han holde taler om temaene som han i seks år har hatt som fanesaker hele tida: helse, sosial sikkerhet og utdanning.

I tillegg sa visepresident Al Gore i går at både Clinton og Gore kom til å fokusere på disse sakene hver eneste dag de to årene som er igjen av Clintons presidentperiode. Noen avgang kommer ikke på tale.

- I tillegg vil vi kjempe mot kriminalitet og terrorist-angrep ute og hjemme, sa Gore.

Populær president

Rykende ferske meningsmålinger viser at Clintons politikk er populær. Etter riksrett-flertallet har over 70 prosent sagt at de mener Clinton gjør en god jobb. Flertallet vil også at Clinton skal slippe riksrett.

Mens Bill Clinton holder fanen høyt for sine kampsaker, vil rådgiverne hans legge kraftig press på Senatet for å komme fram til en alternativ løsning til riksrett.

I går gikk de tidligere presidentene Jimmy Carter og Gerald Ford ut i New York Times og foreslo en reprimande for å lege sårene etter dette årets politiske strid i Kongressen.

Første skritt mot et forsonende bilde av Bill Clinton var far og datter - Bill og Chelsea - hånd i hånd etter kirkegang søndag.