Ydmykelsen

Var hun grønn i ansiktet? Hadde Kristin Halvorsen grått?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE UKES POLITISKE drama handlet ikke om en bevisstløs israelsk leder, økt spenning i Midtøsten, eller en gang SVs varslede boikottkampanje. Alle sammen vesentlige hendelser som ble behørig rapportert, kommentert og analysert verden over, men som likevel her hjemme ble kulisser for et større melodrama.Det var tid for å legge seg flat igjen. Og det er sjelden noen politiker har lagt seg flatere enn Kristin Halvorsen etter at hun oppfordret til boikott av Israel. Hun fikk pannekaker til å se ut som de sto oppreist. Akkurat da hun ikke så ut til å kunne bli særlig flatere, valset Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre over henne et par ganger til som for å forsikre seg om at hun ble liggende.

LEGGE SEG FLAT er en øvelse alle politikere verdt din stemmeseddel bør gjennomgå med ujevne mellomrom. Se opp for politikere som aldri tråkker i salaten, de står som regel stille. I ni av ti tilfeller handler øvelsen om å beklage at politikeren kom i skade for å si det hun eller han egentlig mener. I det tiende om å beklage at velgerne ikke skjønner sitt eget beste og derfor har stemt partiet ut av regjeringskontorene.Dramaturgien er den samme. Politikeren går friskt ut, vekker reaksjoner, står på sitt, får enda sterkere reaksjoner, modererer seg litt, møter unison fordømmelse, kryper til korset og beklager. I ei tid med 24 timers nyhetsdekning kan en politiker gå opp som en løve og ned som en skinnfell i løpet av en formiddag. Innen RedaksjonEn gjenstår bare obduksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer