Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ydmykende for Frankrike

Nyheten om Dominique Strauss-Kahns eskapader i New York sender sjokkbølger gjennom Frankrike.

ARRESTERT: Strauss-Kahn som ifølge meningsmålinger kunne bli president Nicolas Sakozys sterkeste motstander, ble søndag arrestert og siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse av en stuepike på et hotell i New York.  AFP PHOTO/Nicholas KAMM
ARRESTERT: Strauss-Kahn som ifølge meningsmålinger kunne bli president Nicolas Sakozys sterkeste motstander, ble søndag arrestert og siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse av en stuepike på et hotell i New York. AFP PHOTO/Nicholas KAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Strauss-Kahn er ikke bare en mektig skikkelse i det internasjonale samfunnet gjennom sin jobb som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF). Han er også en skikkelse av rang i Frankrike.

Nyheten om at han i går ble arrestert og siktet for voldtektsforsøk og frihetsberøvelse skaper derfor kraftige reaksjoner i den mektige sosialistens hjemland.

- Dette er svært ydmykende for landet vårt. Bare tenk hva dette kan bety for jobben hans i IMF og for Frankrike, sier parlamentarikeren Bernard Debré, som tilhører Nicolas Sarkozys regjeringsparti.

- Absurd - Dette er en bombe i det franske presidentvalget, skriver ukemagasinet Le Nouvel Observateur. - Nå blir alt endret. Selv om Strauss-Kahn, som sier han er uskyldig, og skulle bli frifunnet kan han neppe gjøre annet enn å trekke seg som kandidat.

Og reaksjonene stopper ikke der:

- Dette vil forandre ting, og det kommende presidentvalget, mener økonomen Jacques Attali, ifølge Ruters.

- Dette er helt absurd. Om anklagene mot ham stemmer, vil dette skrive seg inn i historien som noe negativt for franske politikere. Jeg kan ikke tro det, sier politikeren Domninique Paille.

- Kvinneproblem Nasjonal Fronts nye leder Marine Le Pen er mindre sjokkert:

- Jeg kan ikke si jeg datt av stolen. «Alle» har visst at Strauss-Kahn har et kvinneproblem. Det er patologisk. Nå er han definitivt diskreditert, sier hun i en kommentar, til TV-kanalen i-Tele.

- Saken og siktelsen markerer slutten på hans kampanje og førkampanje for presidentskapet og vil mest sannsynlig føre til at IMF ber han gå av, fortsetter hun.

- Forsiktige Partifellen Segolene Royal er imidlertid ikke like streng:

- Vi må respektere mannen og hans familie, sier hun.

- Vi har sett lignende saker tidligere -  med gale antakelser og beskyldninger, så la oss være forsiktige, sier Strauss-Kahn-biografen, Michel Taubmann.

Sitter på celle Strauss-Kahn sitter nå på en fengselscelle på politistasjonen i Harlem, og vil i løpet av dagen bli stilt for en domstol.

Han er siktet for seksuelt overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse av en 32 år gammel stuepike ved hotellet
Sofitel i New York i går. Ifølge Dominique Strauss-Kahns advokat, Benjamin Brafman, nekter den franske politikeren straffskyld.

Kvinnen er innlagt på Roosevelt-sykehuset med lettere skader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media