- Ydmykende

Amnesty International reagerer på det nye bildet av Saddam Hussein. De mener eks-diktatoren er en krigsfange, og må behandles deretter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsvarer offentliggjøringen av bildene

- Behandlet som ei ku Torsdag publiserte en irakisk avis bilder av Saddam Hussein i arrest, ikledd tradisjonelle arabiske klær. Folk skal ha strømmet til for å kjøpe avisen, melder CNN.

- Behandlet som ei ku

Bildet er det første siden bildene fra den medisinske undersøkelsen av Saddam, som ble publisert i helga. Bildene ble forsvart av USA, representert ved forsvarsminister Donald Rumsfeld. Rumsfeld uttalte at det er viktig at verden får se Hussein som det han er, som fange.

En av de øverste lederne av Vatikanet, kardinalen Renato Martino, gikk derimot ut og hevdet at Saddam ble behandlet som ei ku, og mente verden burde vært spart for slikt materiale.

Krigsfange

Menneskerettighets-organisasjonen Amnesty International slår nå følge med kardinalen.

- Vi var ikke uenige i offentliggjøring av identitetsbilde av Saddam, men vi var uenige i publiseringen av bildene fra den medisinske undersøkelsen av ham, sier Nicole Choveiry, talskvinne for Amnesty International i Midt-Østen, til CNN.

- Saddam Hussein bør betraktes som en krigsfange. Hvis han ikke er det, vet jeg ikke hva han er, fortsetter Amnesty-representanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer