Ydmykes foran hele verden

NEW YORK ( Dagbladet): Bill Clinton står rødglødende av raseri og nekter å svare på intime detaljer om sexleken med en sigar. Han mister helt kontrollen og må ha en times pause. Dette bildet av verdens mektigste mann skal nå inn i ethvert amerikansk hjem mandag. Deretter til resten av verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Justiskomiteen i går friga vitnevideoen og 2800 sider med nye bevis i Lewinsky-saken, kan skoleunger fra kyst til kyst stirre på TV- og dataskjermer og få detaljerte beskrivelser av alt Monica fortalte at hun og presidenten gjorde. Amerikanske skolebarn, opplært til å vise respekt for landets fremste mann, vil se nettopp denne mannen bukseløs og forsvarsløs og gjort til latter for hele verden. Utbroderingen av detaljerte sexleker like ved det ovale kontor er trolig bare begynnelsen. Et allerede mettet folk skal få stappet i seg nye sexdetaljer. Og det til tross for at over 70 prosent av det amerikanske folket er imot offentliggjørelsen.

Saftige detaljer

Videofilmen er en ting. 2800 sider nytt materiale skal også frigis. I det ligger side opp og side ned fra Monica Lewisnkys to vitnemål foran storjuryen. Advokatene hennes har lenge forsøkt å unndra noe av materialet fra offentligheten. Nå skal alt ut til folket. Kenneth Starrs rapport skal være rene barnematen i forhold til det man har i vente.

Frodige Monica har snakket fritt etter at hun ble sikret mot straffeforfølgelse.
Starr-rapporten bygger i hovedsak på Lewinskys uttalelser om stevnemøter som kan bekreftes av Det hvite hus' besøkslogg og vitneprov fra presidentens medarbeidere og livvakter. Monica skal i tillegg ha beskrevet 10-15 tilfeller av telefonsex i detalj, samt en episode der paret bruker et annet sexleketøy enn den mye omtalte sigaren.

Dobbeltmoral

Med partiet Christian Coalition (CC) samlet like i nabolaget i går, ble frigivingen av videofilmen og nye sexdetaljer en absurd oppvisning i amerikansk dobbeltmoral.

Få kilometer fra Capitol Hill snakket CCs Pat Robertson om familieverdier, moral, kristenliv og respekt. Republikaneren Newt Gingrich var gjest. Samtidig kom alvorlige republikanere ut av Kongressen og forklarte at detaljsex var helt nødvendig informasjon og ikke kunne fjernes. Side opp og side ned med private seksuelle leker i det ovale kontor er dessverre nødvendig lesning for det amerikanske folk, ifølge republikanerne.

I enhver annen sammenheng ville sexdetaljer som dette bli sensurert som pornografiske.
- Ved å se presidenten på videoen og lese om sexdeltaljene kan folket selv dømme om presidenten løy under ed da han nektet for å ha et seksuelt forhold til Monica Lewinsky i Paula Jones-saken. Folket må også dømme om dette kan kalles sex, var svaret.