Ydmyket Blair

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tony Blairs ydmykende nederlag i Underhuset onsdag kveld på sitt forslag til antiterrorlov, signaliserer begynnelsen på slutten av hans tid som statsminister. Nederlaget var særlig ydmykende fordi 49 representanter fra Blairs eget parti stemte mot. Blair selv hadde satt svært mye prestisje inn på å få gjennomslag for forslaget om at terrormistenkte kan fengsles for 90 dager uten å være siktet. Blant annet hadde han kalt hjem finansminister Gordon Brown og utenriksminister Jack Straw til avstemningen.

Flertallet i Underhuset satte imidlertid hensynet til grunnleggende rettssikkerhetsprinsipper høyere enn Blairs autoritet. Nederlaget har satt fart i spekulasjonene om Blair nå blir tvunget til å gå av raskere enn han selv hadde planlagt. Det skjer nok ikke umiddelbart. Men det kommer øyeblikk da statsministre erkjenner at de er politisk dødelige. Det øyeblikket inntraff onsdag, skriver Financial Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer