Ye (16) og Wang (16) døde i flykrasjen - foreldrene i sorg

Var på vei til sommerleir i USA sammen med skoleklassen.

I DYP SORG: Wang Linjias foreldre blir trøstet av andre foreldre som har ventet på nyhetene om sine barn etter den dramatiske flystyrten i San Francisco i går. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
I DYP SORG: Wang Linjias foreldre blir trøstet av andre foreldre som har ventet på nyhetene om sine barn etter den dramatiske flystyrten i San Francisco i går. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 70 kinesiske elever og lærere på flyet som krasjlandet i San Francisco i går, melder nyhetsbyrået Xinhua.

De to som omkom, har blitt identifisert som 16-åringene Ye Mengyuan og Wang Linjia, som var på vei til sommerleir i USA sammen med medelever og lærere fra en skole i byen Jiangshan i Zhejiang-provinsen øst i Kina.

I dyp sorg San Francisco-brannsjef Joanne Hayes-White har ifølge CNN uttalt at de ble funnet livløse på utsiden av flyet etter den dramatiske krasjlandingen.

Før navnene på de omkomne jentene ble kjent, intervjuet kinesiske medier Wang Wensheng, Wang Linjias far. Til en TV-stasjon sa han at han var svært bekymret for dattera. Senere i kveld var kinesiske reportere vitne til at foreldrene fikk den sorgfulle beskjeden om datterens død.

DRAMATISK: Dette kombinasjonsbildet viser øyeblikkene ulykkesflyet treffer bakken. Foto: AP Photo/Dawn Siadatan/NTB Scanpix
DRAMATISK: Dette kombinasjonsbildet viser øyeblikkene ulykkesflyet treffer bakken. Foto: AP Photo/Dawn Siadatan/NTB Scanpix Vis mer

Bilder viser foreldrene i dyp sorg.

16 fremdeles bevisstløse Totalt var det 291 passasjerer og 16 besetningsmedlemmer om bord på flyet på Asiana Airlines-flyet da ulykken skjedde. Av de 291 passasjerene om bord på flyet var hele 141 kinesiske statsborgere.

Kinas president Xi Jinping sier i en uttalelse i kveld at han sørger over de omkomne og kondolerer overfor de omkomnes familier. Videre sier han at han har beordret kinesiske diplomater om å gjøre alt de kan for å bistå de overlevende.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er fortsatt 16 pasienter bevisstløse etter den dramatiske flyulykken.

I FLAMMER: Dette bildet formidlet av Eunice Bird Rah til Dagbladet viser flyet i flammer like etter at Rahs far hadde kommet seg ut.
I FLAMMER: Dette bildet formidlet av Eunice Bird Rah til Dagbladet viser flyet i flammer like etter at Rahs far hadde kommet seg ut. Vis mer

- Av de pasientene vi har her på sykehuset er 15 eller 16 fortsatt bevisstløse, sier Margaret Knudson, midlertidig sjefskirurg ved San Francisco General hospital, hvor mange av de skadde etter ulykken ble fraktet.