Yemen: Gislene er uskadde

Myndighetene i Yemen har funnet ut hvor 16 vestlige turister blir holdt som gisler. - Alle er uskadde og trygge, sier den britiske ambassadøren Viktor Henderson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambassadøren hadde en samtale med Yemens innenriksminister i natt. Han tror ikke det er grunn til å frykte at gislene skal bli skadd.

- Tidligere erfaring har vist at gisler blir behandlet bra. Jeg er rimelig sikker på at det vil være slik i dette tilfellet også, sier Henderson til den britiske tv-kanalen Sky television news.

USA bekreftet i dag at 12 briter, to amerikanere og to australiere ble tatt til fange av om lag ti bevæpnede menn mens de var under politieskorte mandag. Påstanden om at en islamsk militantgruppe står bak, er ikke blitt bekreftet. Ifølge CNN tviler myndighetene i Yemen på det. Hva kidnapperne ønsker å oppnå er heller ikke bekreftet.

Turistene ble ført til området l-Wadea i Abyan, 400 kilometer sør for hovedstaden Saaa.

I løpet av de siste årene er 100 turister, oljearbeidere og diplomater blitt tatt til fange i Yemen. I de fleste tilfellene har gislene fått god behandling og blitt sluppet fri uten skader.