Yeonmi (21) så venninnens mor bli henrettet for å ha sett vestlig film

Brøt sammen under tale om hjemlandet Nord-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Man kan ikke forestille seg et land som Nord-Korea, begynner Yeonmi Park.

21-åringen holdt lørdag en svært følelsesladet tale under den årlige One Young World Summit i Dublin, hvor hun fortalte grusomme detaljer om sitt, familiens og vennenes liv i hjemlandet som styres med jernhånd av diktatoren Kim Jong-Un. 

Så venninnens mor bli henrettet - Jeg ble bortført allerede ved fødselen, før jeg engang hadde hørt ord som frihet og menneskerettigheter. Ingen mennesker fortjener å bli undertrykket bare på grunnlag av hvor man blir født, sa Park.

Da hun var ni år gammel, ble hun invitert til henrettelsen av venninnens mor.

- Hennes forbrytelse? Hun hadde sett en Hollywood-film, sa Yeonmi mens hun kjempet for å holde tårene i sjakk.

21-åringen fortalte også at faren døde mens de flyktet gjennom Gobi-ørkenen i sin søken etter frihet.

- Jeg kunne ikke gråte, fordi jeg var så redd for å bli sendt tilbake til Nord-Korea. Vi var forberedt på å ta våre liv. Vi ville dra som mennesker, sa Yeonmi (se hele den svært følelsesladde talen øverst i saken).

Viste seg offentlig I forrige uke viste Nord-Koreas diktator seg offentlig for første gang siden 3. september.

Det lange fraværet hans fra offentligheten har fyrt opp under spekulasjoner om at Kim er alvorlig syk, eller at han har holdt på å miste makta i et av verdens mest isolerte og lukkede land.

De siste gangene han opptrådte offentlig før han forsvant, haltet 31-åringen. Han var også tydelige mer overvektig enn noensinne. Da han dukket opp igjen, støttet han seg til en stokk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer