Yes, weed can!

Ny bok avslører Obamas narko-fortid. USAs president sto bak flere av reglene i marijuana-gjengen «Choom Gang».

NARKO-FORTID: USAs president Barack Obama var en ivrig marijuana-røyker i sine yngre dager. Foto: AP/Scanpix
NARKO-FORTID: USAs president Barack Obama var en ivrig marijuana-røyker i sine yngre dager. Foto: AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama var en ivrig marijuana-røyker i sine yngre dager da han gikk på skole på Hawai.

«Han var ingen Bill Clinton», konstaterer Yahoo News. Clinton innrømmet nemlig i en valgkamp at han har prøvd marijuana, men at han ikke hadde trukket inn.

Pådriver i narkogjeng Obamas fortid med marijuana ble derimot ikke noe tema i hans valgkamp, trolig ettersom at han ifølge ABC News selv nevnte det i selvbiografien «Dreams of My Father» i 1995.

Nå kommer detaljene rundt Obamas «grønne fortid» i biografien «Barack Obama: The Story» skrevet av den prisbelønte forfatteren David Maraniss (som for øvrig skrev Bill Clinton-biografien «First in His Class»).

Maraniss har funnet fram til Obamas gamle vanner i «Choom Gang» (Choom var et slang for marijuana) der Obama skal ha vært en pådriver.

- Som medlem av Choom Gang var Obama kjent for å starte et par røyketrender, skriver Maraniss.

- Sløsing var ikke tillatt Blant annet ha kommet mer flere strenge regler rundt inhalering som «TA»: Total absorbering.

TA kan man si er Clintons rake motsetning. Den som blåste ut røyken for tidlig skulle straffes med å ikke få neste gang jointen ble sendt rundt.

- Å sløse bort bra «splif» var ikke tillatt, sier en venn i boken.

En annen regel er kanskje mer kjent: nemlig at alle vinduene måtte være stengt når de røyket inni en bil, slik at ingenting ble sløst bort.

- Da de hadde røykt opp alt, lente de hodene sine tilbake for å suge til seg det siste av røyken fra taket, skriver Maraniss.

Sneik i køen Obama skal også ha vært god på å snike i køen for å legge beslag på jointen før det var hans tur.

Mens Obama skriver i sin bok at de hadde klubben fordi de ikke var fornøyde med tingenes tilstand, skriver Maraniss at det ikke var helt riktig. Han skriver at de aller fleste som deltok var dyktige studenter - personer som senere ble forretningsmenn, advokater, forfattere - USAs president.

Ifølge Maraniss gjorde de fleste det bra bortsett fra Ray, langeren. Han skal senere ha blitt drept av en homoseksuell og sjalu elsker.

President Obama var en dyktig student, og skal ha delt et triks med gjengen:

Han sa til Choom Gang at trikset var å legge læreboka under puta natta før du skulle ha eksamen. Men det funket aldri for meg, sier tidligere Choom Gang-medlem Tom Topolinski i boka.

Yes, weed can!