Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yettaw utlevert til USA

Tok seg inn i hjemmet til Aung San Suu Kyi.

UTLEVERT: John Yettaw ble dømt til sju års fengsel for å ha tatt seg inn i hjemmet til Aung San Suu Ky. Foto: AFP/SCANPIX
UTLEVERT: John Yettaw ble dømt til sju års fengsel for å ha tatt seg inn i hjemmet til Aung San Suu Ky. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikaneren John Yettaw, som ble dømt til sju års fengsel for å ha tatt seg inn i hjemmet til opposisjonsleder Aung San Suu Kyi, er utlevert fra fengselet i Burma.

Søndag morgen lokal tid ble Yettaw overlevert til amerikanske diplomater, og han ble noen timer senere brakt til flyplassen for å bli fløyet hjem til USA.

Utleveringen av Yettaw kom i stand etter at den amerikanske senatoren Jim Webb hadde samtaler med lederne for Burmas militærjunta lørdag.

John Yettaw ble tidligere i uken dømt til sju års fengsel med straffarbeid etter at han svømte over en innsjø og tok seg inn i huset til Suu Kyi. Han har forklart at ham gjorde det for å advare henne etter at han hadde fått et «syn» om at hun ville bli utsatt for et attentat.

Episoden førte til at Suu Kyi ble dømt til nye 18 måneder i husarrest for brudd på sikkerhetsbestemmelser.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling