Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yingluck tiltales for korrupsjon

Den tidligere thailandske statsministeren Yingluck Shinawatra vil bli tiltalt for korrupsjon. Hun er også utestengt fra all politikk i fem år etter vedtak i landets nasjonalforsamling.

TILTALES:Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra i nasjonalforsamlinga i Bangkok torsdag. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix
TILTALES:Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra i nasjonalforsamlinga i Bangkok torsdag. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste kontoret til riksadvokaten i landet fredag. Anklagene er knyttet til statlige subsidier av ris, og påtalemakta vil føre saken i Høyesterett.

Blir Shinawatra funnet skyldig, risikerer hun opptil ti års fengsel. Den tidligere statsministeren avviser anklagene.

Dette er bare en fortsettelse av den langvarige maktkampen mellom «de røde» og «de gule», grovt sagt de fattige på landsbygda og eliten i Bankok som har støtte av de militære.

Fredag stemte nasjonalforsamlinga, som de militære kuppmakerne har kontroll over, for å stille Shinawatra for riksrett. 190 av 220 medlemmer stemte for, noe som betyr at hun er utestengt fra all politikk i fem år.

Rissubsidiene var en av reformene som førte Shinawatra til makta i 2011. Det var også ett av hovedargumentene da hun ble dømt for maktmisbruk i landets forfatningsdomstol og ble tvunget til å gå av i fjor.

Noen uker etter at hun gikk av, ble hun pågrepet da thailandske militære ledere gjennomførte et statskupp.

Da hun var statsminister, hevdet Shinawatras motstandere at landet i virkeligheten ble styrt av broren hennes, milliardær og tidligere statsminister Thaksin Shinawatra.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media