Stormen Ylva

Ylva gir null sikt på E6: - I verste fall får jeg sove over i bilen

Stormen har hatt vindkast som en orkan. Og den gir seg ikke før i morgen.

DÅRLIG SIKT: Det var null sikt og svært dårlige forhold på E6-strekket Heia i Troms torsdag kveld. Her står trafikken helt stille. Foto: Frank Larsen
DÅRLIG SIKT: Det var null sikt og svært dårlige forhold på E6-strekket Heia i Troms torsdag kveld. Her står trafikken helt stille. Foto: Frank Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det kommer nok til å være kraftig vind utover natta også, sier meteorolog Kristen Gislefoss om utviklingen til Ylva.

Det er en storm som klokka 18.30 i dag hadde påført rundt 4000 husstander strømbrudd, ifølge NVE.

Strømbruddet rammet Nordland og Troms, der enkeltvindkast har kommet opp i en enorm hastighet, noe som igjen har betydd avblåste tak, nedrevne lyktestolper og særdeles vanskelige kjøreforhold.

Den aller kraftigste vinden er målt ved fjellpartiet Gammanjunni i Nord-Troms. Der har det vært vindkast på 35, 6 meter i sekundet.

- Det er jo egentlig orkanstyrke, selv om ikke middelvinden er like kraftig som en orkan, forklarer Gislefoss.

Ekstreme forhold i Troms

Gislefoss understreker at det også har vært kraftig vind i lavere strøk, og trekker fram Bardufoss i Målselv som et eksempel.

- Der er det full storm med en vind på 24,7 meter i sekundet, sier Kristen Gislefoss om området som består av de tre tettstedene Andslimoen, Andselv og Heggelia.

Samtidig rapporterer Nordlys om ekstreme forhold og null sikt på E6 ved Heia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer