Yndlingens fall

Eivind Reiten ble misbrukt politisk. Ikke minst av næringslivet, skriver Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helt inntil han varslet sin egen avgang sto hans forsvarere fram i alle kanaler og vitnet om aksjemarkedets yndling. Eivind Reiten var landets beste toppleder, tidenes beste Hydro-sjef, som hadde gjort aksjonærene lykkelige gjennom salg og omstrukturering. Det var synd og skam at han var i ferd med å bli mobbet bort av rødgrønne politikere og en avisredaktør på politisk korstog. Var det takken for at Reiten hadde regissert den historiske fusjonen mellom Statoil og Hydro?

En finansanalytiker sa det litt enklere og med et flir i RedaksjonEn: Reiten er elsket på børsen fordi han er hatet i SV.

Saklig? Nei, men trolig ganske treffende, hvis de sterke følelsene Reiten har vekket skal oppsummeres i en setning. Bildet av en tiltakende isfront mellom den rødgrønne regjeringen og deler av næringslivet males med grov penn av begge parter hver gang de nærmer seg en mikrofon. Begge parter beskylder hverandre for manglende kunnskap og for ikke å følge spillereglene. Rødgrønne politikere har ikke filla peiling på næringslivet, og næringslivet skjønner ikke bæret av politikk. Beskyldningene er ikke helt uten rot i virkeligheten. I den opphissete debatten kan det virke som partene befinner seg på hver sin planet, ikke ulikt andre politiske debatter. For Reiten-saken er blitt brukt og misbrukt politisk av begge sider. Industriinvestor Jens Ulltveit-Moe står ikke noe tilbake for Aps Jan Bøhler når han bruker Reiten for alt han er verdt til å drive næringslivspolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer