Yngst til Sydpolen

Siden desember har fire nordmenn overvintret i Antarktis. Snart legger 25-åringene Eirik Sønneland og Rolf Bae ut på den 2000 km lange turen til polpunktet, som tidenes yngste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Folk vet ikke hva de går glipp av, stråler Eirik Sønneland på satellittelefon fra verdens kaldeste og mest forblåste kontinent.

Han forteller at dagen i dag er en usedvanlig fin og varm dag. Sola har nettopp kommet tilbake etter mørketida og skinner fra en skyfri himmel, og det er bare(!) 32 minusgrader. Hans livs største utfordring nærmer seg med stormskritt.

Nyttårsfeiring

I første halvdel av oktober spenner han og Rolf Bae på seg pulken og sikter sørover. Målet er polpunktet, 2000 iskledte og bikkjekalde kilometer unna. Planen er å være framme like før nyttårsaften. Alene under stjernehimmelen skal de feire det nye året og bragden. Hvis de lykkes, er de de yngste som har nådd Sydpolen - 89 år etter Roald Amundsen.

Det hele startet for fem år siden, da friluftsfantastene Eirik og Rolf fant ut at Sydpolen må være den ultimate utfordringa. Rolf har gått Norge på langs og Grønland på tvers, klatret i fjell og padlet 2138 km i kano. Eirik er tidligere marinejeger og konkurransesvømmer. Sammen ville de bli de yngste til å nå polpunktet uten assistanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer