Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Yngste coronaoffer i Norge

En mann i 50-åra døde natt til onsdag i Halden. Det er det yngste, kjente dødsfallet i landet til nå.

AKUTT DÅRLIG: Mannen hadde vært syk noen dager og ble akutt verre natt til onsdag denne uka. Han døde på Sykehuset Østfold. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

En coronasmittet mann i 50-årene er død i Halden, opplyser kommunen.

Mannen ble fraktet til Sykehuset Østfold natt til onsdag og døde der kort tid senere.

Mannen hadde vært syk noen dager og ble akutt verre natt til onsdag. Pårørende tok da kontakt med legevakten på telefon som sendte ambulanse til hjemmet, ifølge kommunen.

Yngste, kjente dødsfall

- Det var ikke på det tidspunktet kjent at han var smittet av coronaviruset. I løpet av onsdagen er det utført nødvendige tester på sykehuset som bekrefter at den døde var smittet av coronaviruset covid-19, sier kommuneoverlege Halvard Bø.

Dette er det yngste coronarelaterte dødsfallet, ifølge de ferskeste tallene som er å oppdrive fra FHIs tall. Det yngste offeret de har registrert til nå er på 62 år.

Det er totalt 32 dødsfall varslet til FHI per klokka 08 onsdag. Dagbladets tall viser 44 døde.

Gjennomsnittsalderen for de døde er 84 år, fra 62 til 95 år.

- Jeg synes det er veldig trist at en av våre innbyggere har mistet livet som følge av koronaviruset. Våre tanker går nå til de nærmeste som har vår dypeste medfølelse i denne tunge stunden, sier ordfører Anne-Kari Holm i Halden kommune i en pressemelding.

- Hadde mistanke

Kommuneoverlege Halvard Bø sier til Dagbladet at det ble tatt nødvendige smittevernhensyn til tross for at mannen ikke hadde bekreftet smitte.

- På grunn av mannens symptomer, hadde man en mistanke. Det ble tatt hensyn til smittevern og ingen helsepersonell eller andre er utsatt for noen fare. Mannen var i risikogruppa, bekrefter kommuneoverlegen.

Dette er det første dødsfallet i kommunen. Det er påvist totalt 19 tilfeller av covid-19 i kommunen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!