Yngstemann mot resten i Tennessee

Yngstemann slåss mot sine fem medskyldige i straffeutmålingssaken for Lillelid-drapene. 14 år gamle Jason Bryant skjøt alle fire, hevder hans tidligere venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jason var forgapt i Natasha Cornett og ville gjøre inntrykk på henne. Han var den eneste som skjøt, hevdet David Leonard, en av de tre jentenes forsvarer, da saken åpnet i Tennessee tirsdag.

Tre av de tiltalt har allerede signalisert at de vil gå i vitneboksen og forklare seg.

Vidar (34), Delfina (28), Tabitha (6) og Peter (2) Lillelid ble overfalt på en rasteplass på vei hjem til Knoxville fra et møte i Jehovas Vitner 6. april i fjor. De ble ført til en øde grusvei og sammenlagt skutt 17 ganger. Foreldrene og datteren døde, sønnen overlevde to pistolskudd og bor hos tanten Randi Heier i Stockholm.

Fyller 60 i fengsel

Natasha Cornett (19) er blitt fremstilt som leder av ungdomsgjengen og anfører i satanistiske ritualer. Venninnene Karen Howell og Crystal Sturgill, begge et år yngre, samt guttene Jason, Joseph Risner (21) og Edward Mullins (20), har alle tilstått drapene.

Dermed må de sone minst 51 år i fengsel før de så mye som har adgang til å søke benådning. Forsvarerne strever for å hindre tre påfølgende livstidsdommer uten benådningsadgang, altså fengsel til de bæres ut i kiste. Fra tilhørerplass virker alle seks for unge til å sitte i fengsel til 2048.

KRANGLER: Forsvarerne krangler om hvem som egentlig skjøt Lillelid-familien.