Yngve Elvik ble skutt i munnen

BERGEN (Dagbladet): Datakonsulenten Ynge Elvik (37) ble drept av et skudd gjennom munnen. To drapssiktede kamerater nekter å forklare seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to drapssiktede vennene er nå fengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøksforbud.

Uhell?

Obduksjonsrapporten anslår at Lindås-drapet ble utført en gang mellom klokka 22.00 og midnatt, eller litt over midnatt, søndag 20. juni. Yngve Elvik ble drept av et skudd gjennom munnen. En polititeori er derfor at de siktede kan ha hatt til hensikt å skremme Elvik, men at skuddet enten er gått av ved et uhell eller som følge av affekt.

Politiinspektør Ole Bjørn Mevatne i Hordaland politidistrikt vil ikke utelukke at andre personer kan ha medvirket til drapet.

Politiet har foretatt undersøkelser i flere biler. Advokat Odd Drevland, som forsvarer 33-åringen, sier til Dagbladet at bilen til samboerens mor skal ha vært brukt av hans klient den aktuelle dagen, søndag 20. juni.

- Kan ha bommet

Politiet har hentet ut mobiltelefonutskrifter som viser hvor de siktede oppholdt seg. Disse opplysningene skal være i strid med de siktedes første forklaringer.

- Vi kan nok erkjenne at tidspunktene kan skyves noe. Min klient har ikke klokke og kan lett ha bommet på opptil en halvtime, men likevel kan han ha vært i nærheten av Voss da drapet skal ha skjedd på Lindås, sier Drevland.