Yngve i seng med IKEA

Robert Stoltenberg og andre kjendiser frontet IKEA i går da de slapp 2005-katalogen. Der kan du lese at soverommet er det nye store.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  IKEA-katalogen var den første boka jeg leste fra perm til perm. Hvis jeg hadde fått en datter, så skulle hun hete IKEA Angelica Freiholt, sa Yngve Freiholt alias Robert Stoltenberg fra scenen i hagen til Villa Heftyer.

IKEA hadde leid den gamle direktørboligen på Oslos vestkant for å slippe sin 2005-katalog foran tre tv-stasjoner, et titall aviser og magasiner, i tillegg til rundt 250 «venner av IKEA».

Religiøs stemning

IKEA-katalogen er med 130 millioner utgaver verden over større enn Bibelen. Ikke rart det hvilte en religiøs stemning over den norske slippfesten. I tillegg til Stoltenbergs humorinnslag, intervjuet Solveig Kloppen fra Idol et innleid ekspertpanel med blant andre sosialantropolog Kjetil Rolness.

Leder for IKEA Norge Colin Renwick åpnet en maktdemonstrasjon av en pressekonferanse.

-  Jeg vil at kundene våre skal sove bedre, og at konkurrentene våre skal ligge våkne om natta.

Selger sengekos

Temaet i årets katalog er soverommet, eller «Complete bedroom» som møbelgiganten har kalt det. IKEA har gjennom en verdensomfattende spørreundersøkelse funnet ut at vi sover mindre enn noensinne, og at vi bruker minst krefter på å innrede akkurat soverommet. IKEA er opptatt av at vi skal ha høy kvalitet på den søvnen vi har, ifølge presseskrivet. Og det IKEA er opptatt av, blir som regel nordmenn opptatt av. Kjetil Rolness mener soverommet var den eneste naturlige fortsettelsen etter at IKEA hadde gjort både badet og kjøkkenet til oppholdsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer